Akadálymentes Pécs

Megterveznéd akadálymentes sétádat, ügyintézésedet, vásárlásodat, szórakozásodat, kirándulásodat Pécsett? Turistaként meglátogatnál minket, és tudni szeretnéd mi akadálymentes? Segítünk!

Egyesületünk tagjai körbejárják Pécset – néha Pécs környékét is -, hogy felfedezzék, mely helyszínek elérhetőek akadálymentesen. Saját tapasztalataink szerinti értékelésünket az alábbi táblázatban találod. Igyekeztünk mindent saját fotókkal még inkább érzékelhetővé tenni számodra.

A feltárt helyszínek ABC sorrendben találhatóak, kategóriák szerint. Az alábbi kategóriákat használtuk: Étterem, Hotel/szállás, Templom, Kávézó/cukrászda, Közintézmény, Bolt/vásárlás, Nyilvános WC, Kultúra, Turistautak, Sport, Látnivalók.

A “Keresés” lehetőséget használhatod kategóriák szerint (pl. étterem), név szerint (pl. Cinema City) vagy hogy mely városrészben keresel. Városrészek: Belváros, Uránváros, Kertváros, Pécsen kívül.

A feltárt helyszínek bejáratán megtalálod a People First Egyesület saját matricáját:

         

Munkánkat folyamatosan aktualizáljuk és bővítjük új helyszínekre, célcsoportokra, szempontokra. Segíts ebben Te is! Jelezd nekünk néhány mondatban és fotóval ha akadálymentes helyszíneket találsz Pécsett, mi leellenőrizzük! Email-en elérsz minket itt: pfpecs@gmail.com, a Facebookon: https://www.facebook.com/PeopleFirstHun/

Látássérülteknek: használd a Jaws vagy NVDA képernyőolvasó programokat. Először a táblázat fejléceit hallgasd meg (név, helység, cím stb) majd ezután jönnek az információk.

Az adatbázis IT fejlesztése jelenleg zajlik, nemsokára még átláthatóbbá, és akadálymentesebbé tesszük. Remélhetőleg rövidesen a városmarketing és az akadálymentes turizmus részévé is válik.

Az adatbázis utoljára frissítve: 2021. 02. 24.