Hírek

Az adatbázisról életünk első podcastjában

Van egy remek online újság, a Mecseki Müzli, ami hétről-hétre összefoglalja térségünk legfontosabb híreit. Podcastjában pedig érdekes helyi, vagy akár messzebb ható témák kapnak helyet. Egy ilyen jó hangulatú podcast beszélgetésbe kaptunk meghívást, melyre örömmel mentünk el Pataki Veronika az egyesület elnöke, és Kerekes Hilda elnökségi tag.  A fő témánk az Akadálymentes Pécs Adatbázisunk volt.
Read More

Repülj Pécsről/Pécsre akadálymentesen

Az akadálymentes turizmus a közeljövő legfontosabb témája lesz ez már most egészen biztos. Egyre több idős ember utazik, egyre több fogyatékossággal élő személy utazik – reményeink szerint minél inkább önállóan. Olvassatok a Pécs-Pogány Repülőtér akadálymentességéről, és annak fejlesztésében való együttműködésünkről az Akadálymentes Pécs Adatbázisunkban!
Read More

Új nemzetközi projektünk indult

Különleges témájú és nagyon aktuális projektben veszünk részt, egy szokatlanul nagy nemzetközi partnerségben.  Egyre fontosabb, hogy a fogyatékossággal élők számára is akadálymentesek legyenek a pénzügyi szolgáltatások, a banki termékek, alapos ismereteik legyenek erről a szféráról, a biztonságról, és az esetleges buktatókról is. Erről szól most indult legújabb nemzetközi projektünk, a CODE.
Read More

Ismét Pécs Városi Civil Keret pályázat

Nagy öröm amikor a pécsi civilek kérnek valamit a városvezetéstől, és az rövid időn belül meg is valósul. A tavalyi Pécs Városi Civil Keret nevű pályázat idén folytatódik. Hallgassátok meg a PécsTV-ben megjelent híradást erről, amiben nagy boldogságunkra a People First is kiemelten szerepel. Kattints a folytatásra:
Read More

Akadálymentes Valentin nap

A Valentin nap is lehet akadálymentes. Segítünk a tervezésben kellemes pécsi vagy Pécs környéki akadálymentes helyek ajánlásával. Erre is jó az Akadálymentes Pécs Adatbázisunk, melyet weboldalunk minden oldalán a jobb oldali gombra kattintással értek el. 
Read More

Nemzetközi csapat viszi hírét “Rejtett város”-unknak

Ismét egy nagy nemzetközi csapat viszi haza a Rejtett város Tor-Tour-ánkon szerzett élményeket és adják tovább sok embernek saját országukban. Internacionális konferencián meséltünk az Akadálymentes Pécs Adatbázisunkról. És még egy beszélgetéssorozatot is útjára indítottunk az egyetemek inkluzivitásáról.
Read More

Új akadálymentes helyszínek az adatbázisban

Hiányoltatok néhány fontos pécsi és Pécs környéki helyszínt az Akadálymentes Pécs adatbázisunkból, mi feltártuk őket. Olvassátok át őket, menjetek el és élvezzétek a helyszínek adta remek lehetőségeket - akadálymentesen. Előre is nagyon örülünk visszajelzéseiteknek!
Read More

BÚÉK 2024!

Jó év volt a 2023? Akkor legyen megint ilyen jó a 2024! Nem sikerült túl jól ez az éved? Akkor most változtass! Gyere velünk 2024-ben, kapcsolódj hozzánk, és tegyünk együtt egy még jobb évért 2024-ben.
Read More

Nevetős éves Közgyűlésünk

Komoly, fajsúlyos dolgokat is lehet jó hangulatban eltölteni, mi több, élvezni. Ezt talán bevallhatjuk magunknak, hogy jól is csináljuk. 🙂 Olvass éves Közgyűlésünkről.
Read More

3. városi Civil Fórum

Fő témák a Pécs Városi Civil Keret pályázat és a Dönts velünk! részvételi költségvetés voltak. De egyéb izgalmas felvetések is elhangzottak, mint ahogy komoly hiányosságok is.
Read More
1 2 3 13