Hírek

Elindult a “Járj a mi cipőnkben” projekt tréningje

A nemzetközi tréning célja, hogy lengyel és cseh partnereinket felkészítsük hasonló speciális, közvetlen társadalmi érzékenyítő forma használatára, mint a People First Egyesület Rejtett város Tor-Tour-ája. Meggyőződésünk ugyanis, hogy ez az egyik leghatékonyabb társadalmi érzékenyítési forma.
Read More

A “matricás” team újra munkában

Újabb akadálymentes helyszínek kerülnek be rövidesen az Akadálymentes Pécs Adatbázisunkba! Hogy melyek azok? Olyan helyek, melyeket Ti javasoltatok nekünk.
Read More

Köszönet az 1%-otokért!

Hálásan köszönjük, hogy 2023-ban még többen gondoltatok ránk adótok 1%-ának felajánlásakor! Tartsátok meg ezt a jó szokásotokat, és legyünk a gondolataitokban mindig.  Idén is az akadálymentesítésre, a fogyatékossággal élő emberek életének jobbítására fordítjuk!
Read More

Divatbemutató fogyatékos modellekkel

A Stílus mindenkié! Ezzel a címmel fergeteges divatbemutatót láthatott a pécsi közönség szeptember 9-én a Szabadkikötőben! Fogyatékossággal élő modellek - köztük több People First Egyesületi tag - mutatták be pécsi üzletek, divattervezők ruháit. 
Read More

Akadálymentes Turizmus Napja 2023

Idén szeptemberben is lesz Akadálymentes Turizmus Napja fesztivál Orfűn. Kattintsatok a részletes információkért:
Read More

Új akadálymentes funkció a Google Maps-en, de….!

Új funkció segíthet a mozgáskorlátozottaknak, babakocsisoknak, bőröndöt húzóknak utazásaik megtervezésében azáltal, hogy ellenőrzi, hogy az általuk meglátogatott helyszínnek van-e akadálymentes bejárata. De hangsúlyozzuk, ez csak a bejáratra vonatkozik! Hogyan juthatsz több hasznos akadálymentességi információhoz egyes helyszínekről? Olvass tovább:
Read More

Újabb lehetőség saját problémáid megoldására

Nagyon ajánljuk figyelmetekbe a napokban elindult újabb lehetőséget, mellyel a Titeket érintő problémákat saját magatok kezébe vehetitek. Akár akadálymentesítési bejelentésekben is jól használható! Egy országosan régóta sikeresen működő civil kezdeményezés Pécsen is elérhetővé vált! ELINDULT A PÉCSI JÁRÓKELŐ Találj és jelents be egy problémát!
Read More

Mennyire akadálymentes a nyaralásod??

ÍRD MEG NEKÜNK, MENNYIRE VOLT AKADÁLYMENTES A NYARALÁSOD? Kitesszük az egyesületünk Facebook oldalára, hadd tudja meg sok mindenki hova érdemes, hova lehet és hova inkább mégsem kell elindulni AKADÁLYMENTES NYARALÁSRA!
Read More

Az amerikai nagykövet úrral ebédeltünk

Óriási megtiszteltetésben volt része egyesületünknek 2023. április 17-én. David Pressman, az Amerikai Egyesület Államok nagykövete pécsi látogatása során civil szervezetekkel is találkozott. A munkaebéd során a People First Egyesületnek is lehetősége volt bemutatkozni és röviden eszmét cserélni nagykövet úrral a civil élet lehetőségeiről. 
Read More

Már 85 helyszín az akadálymentes adatbázisunkban!

Egyesületünk 2018 óta tárja fel fáradhatatlanul Pécs és közvetlen környéke valóban akadálymentes helyszíneit. A 12 kategóriában csokorba szedett helyszínekről leírjuk amit láttunk, sok-sok fényképpel illusztráljuk, térképen mutatjuk hol található pontosan, megadjuk az elérhetőségeket további információk beszerzéséhez. Mindezt magyar és angol nyelven egyaránt. Minden információt megtalálsz az adatbázisról itt a weboldalunkon az Akadálymentes Pécs menüpont alatt. TÁMOGASD, HOGY FENNMARADHASSON!
Read More
1 2 3 12