Beszámolók

Köz-hasznosabban. Beszámoló 2023-ról

Közhasznúak lettünk. Mostantól már nemcsak tevékenységeinkben, hanem jogállásban is. Ez bizony fontos nekünk, és neked is, olvasd csak el a beszámolónkban miért. Nem mondjuk, hogy könnyű mostanság civil szervezetnek lenni, mégis Pécsen egy élmény ebben a közegben dolgozni. Van összefogás, van partnerség, van innováció és remek ötletek, vannak lehetőségek, csak keresni kell, vagy akár ránk találnak. Mint ahogy van Pécsen lehetőség arra is, hogy fogyatékossággal élőként kiállj a saját környezetedért, problémáidért, hangot adj, párbeszédet folytass, beleszólj, kapcsolatokat építs. Ezen az irányon megyünk tovább 2024-ben is. Legyen könnyű az álmunk 🙂
Read More

Mi történt 2022-ben ha megnyomtad a gombot?

Nemcsak az a fontos, hogy kapjunk, hanem az is, hogy adjunk - híreket, beszámolót arról hogyan, mire költöttük a nagylelkű segítséget.  Itt közreadjuk Nektek, mit értünk el 2022 évben az ADOMÁNYOZOK gomb, vagyis az Adjukössze segítségével, ahol az Akadálymentes Pécs és a Rejtett város Tor-Tour-a projektjeink támogatása zajlik. Köszönjük Nektek itt is, és számítunk Rátok a továbbiakban is. 
Read More

Mire költöttük a Duplatét kampány támogatásaitokat?

Tavaly év végén nagy segítséget kaptunk Tőletek!  A Duplatét kampányunk keretében arra kértünk Titeket, hogy támogassátok az országban egyedülálló városi akadálymentes adatbázisunkat. Az Emberség Erejével Alapítvány pályázatának köszönhetően a Tőletek adományként kapott 250.000 Ft-ot megduplázhattuk! Örökké hálásak leszünk minden támogatónknak.  Szeretnénk, ha tudnátok, MIRE KÖLTÖTTÜK A tavalyi nagylelkű TÁMOGATÁSOTOKAT: 
Read More

Társ/a/dalomban. Beszámoló 2022-ről

Amit terveztünk megvalósítottuk, sőt. Sok mindent csinálunk most, amire már rég vágytunk, csak az a probléma, hogy minden jó projektből 5 új ötletünk születik. 🙂 2022-ben kiemelten fontossá vált számunkra az alulról jövő kezdeményezés, és nemcsak saját berkeinkben, hanem szűkebb és tágabb környezetünkben is. Fontos, hogy ne csak elszenvedjük a történéseket, hanem aktívan alakítsuk. Fontos, hogy láthatóak legyünk, láthatóvá és érzékelhetővé tegyünk a minket érintő problémákat. Folyamatos cél, hogy a People First tagsága tegyen önmagáért, minél többen vegyünk részt a minket érintő kérdésekben, ne csak hagyjuk megtörténni azokat. Legyünk láthatóak, legyünk aktívak, ne elvárók, hanem kezdeményezők egyesületen belül és kívül is. Olvassátok mi minden történt velünk 2022-ben:
Read More

“Minden új jó megoldás új problémákat vet fel”. Beszámoló 2021-ről

Fejlődünk, gyarapodunk, egyre többet és egyre többekkel dolgozunk - közben óhatatlanul változunk. A változás mindig jót hoz, de néha nehéz, néha édes, néha fáj, néha örömmámor. Valahogy így voltunk a 2021-el, melynek legnagyobb eredménye, hogy végre fellélegeztünk a Covid alól. A nagy fellélegzésben azonban észre kellett vennünk, hogy körülöttünk és bennünk is nyomot hagyott ez a soha nem látott helyzet. Nézzük csak, mi minden történt velünk 2021-ben:
Read More

Befejeződött a Peer-AcT projekt …..már akinek, mert mi folytatjuk!

A Peer-AcT projektet nagyon fontos mérföldkőnek tartjuk a People First Egyesület életében. Megismertük és felismertük az akadálymentes turizmus fontosságát és a benne rejlő lehetőségeket. Ez az egyik alapvető téma, melyhez kapcsolódni tudunk minden eddigi és jövőbeni tevékenységünkkel. Olvasd el beszámolónkban miről is szólt ez a projekt. És mi folytatjuk ha Te is akarod!
Read More

Záró beszámoló: Legyen Pécs akadálymentes mindenkinek! – MATRICÁS projekt 3.

Matricás projektünket immár három éve végezzük rendületlenül, egyre professzionálisabban.  Jelenlegi szakaszát 2021. január 1. és 2021. november 30. között a Pécsi Közösségi Alapítvány "Élő Adás" közösségi adománygyűjtő projektje által MAGUK A PÉCSI POLGÁROK TÁMOGATTÁK. Ez egy különleges lendületet, hangulatot és szívet adott a projektnek.  A harmadik szakaszban azt vállaltuk, hogy  - a meglévő helyszíneket folyamatosan végigjárjuk és felülvizsgáljuk - az összes pécsi akadálymentes szálláshelyet feltérképezzük - országos konferenciát szervezünk az akadálymentesítésről és az országban hasonló tevékenységet végző szervezetek együttműködéséről. Most is nagyon pozitív hozzáállást tapasztaltunk mind a helyszínek tulajdonosai, működtetői, a város lakossága, a sajtó, mind a városvezetés részéről. Hajrá Pécs, legyen a baranyai megyeszékhely példaadóan akadálymentes!
Read More

Hírlevél: Hogy halad a “Matricás 3.“projekt?

Adományozóinknak közvetlen emailben,  az Akadálymentes Pécs adatbázisunk iránt érdeklődőnek pedig itt a weboldunkon rendszeresen Hírlevélben számolunk be arról, hogyan halad az általuk támogatott projekt.  Első Hírlevelünkben az alábbiakról adhatunk hírt:
Read More

Záró beszámoló: NFSZK FOF2019 – MATRICÁS projekt 2.

A "Pécs akadálymentesen!" című, 2019. szeptember 1. - 2020. augusztus 31. között megvalósuló projekt a 2018-ban elkezdett, Pécs akadálymentes helyszíneit feltáró "matricás" projektünk folytatása volt. A korábbi tevékenységünket kiegészítettük az akadálymentesség hallássérültek és látássérültek számára történő feltárásával, illetve az egyes helyszínekhez odajutás (busz, zebrák, járdák, parkolók) bemutatásával. Mivel az alapvető cél most is a társadalmi inklúzió, erőteljesen hangsúlyoztuk ezúttal, hogy az akadálymentesség nemcsak a fogyatékossággal élőknek, hanem éppúgy a babakocsisoknak, időseknek, átmeneti sérülteknek, vagy bőröddel közlekedőknek is fontos!
Read More

A korona éve! Beszámoló 2020-ról

Koronát tettünk erre az évre, mindenféle értelemben! Bár a járvány a működést nekük is megnehezítette, sokféle érzést váltott ki belőlünk, néhány társunknak alig elviselhetővé tette az életét, mégis, az a korona az csillog is a People First Egyesület tagjainak fején! Sokan csatlakoztak újonnan hozzánk, sokan kapcsolódtak be aktívan, innovatív, újszerű ötletek kerültek terítékre és valósultak meg, egyre többen érezték úgy, hogy felelősséggel tartozunk egymásért, mert szeretjük egymást. És hiába a vírus két hulláma, a korábban soha nem hallott kijárási tilalom, programokból, fejlődésből, hatalmas élményekből idén sem volt hiány. Lássuk, a korona-évben mit is csináltunk?
Read More