Beszámolók

Társ/a/dalomban. Beszámoló 2022-ről

Amit terveztünk megvalósítottuk, sőt. Sok mindent csinálunk most, amire már rég vágytunk, csak az a probléma, hogy minden jó projektből 5 új ötletünk születik. 🙂 2022-ben kiemelten fontossá vált számunkra az alulról jövő kezdeményezés, és nemcsak saját berkeinkben, hanem szűkebb és tágabb környezetünkben is. Fontos, hogy ne csak elszenvedjük a történéseket, hanem aktívan alakítsuk. Fontos, hogy láthatóak legyünk, láthatóvá és érzékelhetővé tegyünk a minket érintő problémákat. Folyamatos cél, hogy a People First tagsága tegyen önmagáért, minél többen vegyünk részt a minket érintő kérdésekben, ne csak hagyjuk megtörténni azokat. Legyünk láthatóak, legyünk aktívak, ne elvárók, hanem kezdeményezők egyesületen belül és kívül is. Olvassátok mi minden történt velünk 2022-ben:
Read More

“Minden új jó megoldás új problémákat vet fel”. Beszámoló 2021-ről

Fejlődünk, gyarapodunk, egyre többet és egyre többekkel dolgozunk - közben óhatatlanul változunk. A változás mindig jót hoz, de néha nehéz, néha édes, néha fáj, néha örömmámor. Valahogy így voltunk a 2021-el, melynek legnagyobb eredménye, hogy végre fellélegeztünk a Covid alól. A nagy fellélegzésben azonban észre kellett vennünk, hogy körülöttünk és bennünk is nyomot hagyott ez a soha nem látott helyzet. Nézzük csak, mi minden történt velünk 2021-ben:
Read More

Befejeződött a Peer-AcT projekt …..már akinek, mert mi folytatjuk!

A Peer-AcT projektet nagyon fontos mérföldkőnek tartjuk a People First Egyesület életében. Megismertük és felismertük az akadálymentes turizmus fontosságát és a benne rejlő lehetőségeket. Ez az egyik alapvető téma, melyhez kapcsolódni tudunk minden eddigi és jövőbeni tevékenységünkkel. Olvasd el beszámolónkban miről is szólt ez a projekt. És mi folytatjuk ha Te is akarod!
Read More

Záró beszámoló: Legyen Pécs akadálymentes mindenkinek! – MATRICÁS projekt 3.

Matricás projektünket immár három éve végezzük rendületlenül, egyre professzionálisabban.  Jelenlegi szakaszát 2021. január 1. és 2021. november 30. között a Pécsi Közösségi Alapítvány "Élő Adás" közösségi adománygyűjtő projektje által MAGUK A PÉCSI POLGÁROK TÁMOGATTÁK. Ez egy különleges lendületet, hangulatot és szívet adott a projektnek.  A harmadik szakaszban azt vállaltuk, hogy  - a meglévő helyszíneket folyamatosan végigjárjuk és felülvizsgáljuk - az összes pécsi akadálymentes szálláshelyet feltérképezzük - országos konferenciát szervezünk az akadálymentesítésről és az országban hasonló tevékenységet végző szervezetek együttműködéséről. Most is nagyon pozitív hozzáállást tapasztaltunk mind a helyszínek tulajdonosai, működtetői, a város lakossága, a sajtó, mind a városvezetés részéről. Hajrá Pécs, legyen a baranyai megyeszékhely példaadóan akadálymentes!
Read More

Hírlevél: Hogy halad a “Matricás 3.“projekt?

Adományozóinknak közvetlen emailben,  az Akadálymentes Pécs adatbázisunk iránt érdeklődőnek pedig itt a weboldunkon rendszeresen Hírlevélben számolunk be arról, hogyan halad az általuk támogatott projekt.  Első Hírlevelünkben az alábbiakról adhatunk hírt:
Read More

Záró beszámoló: NFSZK FOF2019 – MATRICÁS projekt 2.

A "Pécs akadálymentesen!" című, 2019. szeptember 1. - 2020. augusztus 31. között megvalósuló projekt a 2018-ban elkezdett, Pécs akadálymentes helyszíneit feltáró "matricás" projektünk folytatása volt. A korábbi tevékenységünket kiegészítettük az akadálymentesség hallássérültek és látássérültek számára történő feltárásával, illetve az egyes helyszínekhez odajutás (busz, zebrák, járdák, parkolók) bemutatásával. Mivel az alapvető cél most is a társadalmi inklúzió, erőteljesen hangsúlyoztuk ezúttal, hogy az akadálymentesség nemcsak a fogyatékossággal élőknek, hanem éppúgy a babakocsisoknak, időseknek, átmeneti sérülteknek, vagy bőröddel közlekedőknek is fontos!
Read More

A korona éve! Beszámoló 2020-ról

Koronát tettünk erre az évre, mindenféle értelemben! Bár a járvány a működést nekük is megnehezítette, sokféle érzést váltott ki belőlünk, néhány társunknak alig elviselhetővé tette az életét, mégis, az a korona az csillog is a People First Egyesület tagjainak fején! Sokan csatlakoztak újonnan hozzánk, sokan kapcsolódtak be aktívan, innovatív, újszerű ötletek kerültek terítékre és valósultak meg, egyre többen érezték úgy, hogy felelősséggel tartozunk egymásért, mert szeretjük egymást. És hiába a vírus két hulláma, a korábban soha nem hallott kijárási tilalom, programokból, fejlődésből, hatalmas élményekből idén sem volt hiány. Lássuk, a korona-évben mit is csináltunk?
Read More

Záró beszámoló: “Pécs akadálymentesen is élhető város” – MATRICÁS projekt 1.

A matricázást 2018 év végén kezdtük el, és 2019 augusztus végén fejeztük be e projekt keretében. Abbahagyni azonban nem tudjuk, mivel egyrészt állandó aktualizálást igényel, különben értelmét veszti. Másrészt az érintett fogyatékossággal élők részéről erőteljes nyomást érzünk a folytatásra, bővítésre. A tevékenység teljességgel hiánypótló Pécsett, egy adatbázisra az aktuális akadálymentes elérhető helyszínekről szükség van. Ez tervezhetőséget, biztonságot jelent a fogyatékossággal élők számára.  
Read More

Záró beszámoló: “Ha nincs akadálya mi is jövünk!” ECK projekt

Az ECK projekt eddigi legösszetettebb projektünk volt, mely nagyon sok munkát, de ezáltal megelégedettséget, elismerést, külső-belső sikereket és újabb feladatokat hozott. Legnagyobb eredmény a tagok aktivitásának növekedése, felelőssé válása.  Fontos cél és hatás volt a teljes projektben Pécs jobbá, élhetőbbé tétele. 
Read More

Összefogásban! Beszámoló 2019-ről

Azt ígértük tavaly ilyenkor, hogy még aktívabbak ás összetartóbbak leszünk, illetve, hogy saját lehetőségeinkkel erősítjük a helyi civil szervezetek összefogását. Úgy érezzük, mindez sikerült 2019-ben. Új tagokkal, új partnerekkel, új projektekkel bővültünk, ott vagyunk minden találkozón, eseményen amin csak tudunk. Tagjaink közül egyre többen aktívak, ötleteket adnak, véleményeznek, blogbejegyzéseket írnak, szerveznek, részt vesznek, beszélnek nyilvánosság előtt, projekt teamekben dolgoznak, külföldre utaznak, tréningen vesznek részt, erősítik, formálják a közösséget.
Read More