BeFogadó

A People First Közhasznú Egyesület megvalósította régi-régi álmát, és 2021. júliustól közösségi teret hoztunk létre Pécs belvárosában BeFogadó néven. Ennek alapvető célja a társadalmi inklúzió, és az önálló életvitel támogatása.
Már nevében is szeretnénk jelezni, hogy ide bárki betérhet egy kávéra, teára, beszélgetni, közös programokon részt venni, ahol megismerhetjük egymást fogyatékossággal élők és épek. Szakértői tanácsot is adunk akadálymentesítésben, akadálymentes turizmusban, önálló életvitel kialakításában. 

Csodálkozzunk rá egymás szokásaira, képességeire, erényeire és hátrányaira is akár.
Éljünk együtt Pécsen, ne egymás mellett! Ebben segítenek klubjaink, szakértői beszélgetéseink, tréningjeink, rendezvényeink. Van itt komolyság és móka kacagás is. Izgalmas nem?

Az Aktion Mensch német projekt támogatásával német partnerszervezetünkkel a VSBI-vel hoztuk létre elsőként a Civil Közösségek Házában az önálló életvitelt támogató közösségi terünket, majd áttettük székhelyünket a Balokány-Pepita közösségi térbe.

Sok-sok programot kitaláltunk, de nagyon szeretnénk, ha Te is véleményeznéd, elmondanád, milyen eseményeken, klubokon, rendezvényeken éreznéd jól magad velünk együtt! Írd meg nekünk az info@peoplefirst.hu email címre!

Milyen projekt segített a BeFogadó létrehozásában?
Ide kattints és olvasd el, nem hosszú: Projektleírás

Miért BeFogadó?
Hát nem találó név? Kerekes Hilda elnökségi tagunknak köszönhetjük.
Ez mindent elmond a céljainkról: minden programunk inkluzív, vagyis épek és fogyatékossággal élők együtt élvezhetik. Sőt, még egy kicsit szélesítjük amúgy is tág célcsoportunkat: bevonjuk az időseket és kisgyerekeseket tömörítő civil szervezeteket is.

Hol vagyunk?
ELKÖLTÖZTÜNK!
2022. december 1-től teljesen akadálymentes, könnyen megközelíthető, gyönyörű helyen várunk Titeket, Pécs egyik legszebb városi parkjában, a Balokány-ligetben. A “Pécs zöld szíve”-ként is emlegetett helyszín közepén álló sokszögletű épület a Pepita, itt találtunk nagyobb, kényelmesebb helyet BeFogadó közösségi terünknek.  A bejutás, a benti elhelyezkedés, az akadálymentes WC teljesen önállóan használható akár kerekesszékkel is, mint maga a park is.
A másfél hektáros, gyönyörű, szökőkutas parkról az Akadálymentes Pécs adatbázisunkban itt találtok leírást: Balokány-liget az adatbázisban
Szomszédságunk izgalmas: egyik oldalunkon a világszínvonalú koncertterem a Kodály Központ, mellette rögtön a Tudásközpont. Másik oldalunkon a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara. Szemben velünk a hungarikum Zsolnay Negyed a maga fantasztikus látványosságaival és parkjával. 

Mikor találsz minket itt?
Programjainkkal igyekszünk minden igényhez igazodni, ezért legegyszerűbb, ha követsz minket a Facebook oldalunkon, és mindig naprakész leszel BeFogadó ügyben (is). Vagy írsz nekünk egy emailt  és mi biztos válaszolunk 🙂
A People First Egyesület Facebook oldala: https://www.facebook.com/PeopleFirstHun
A BeFogadó Facebook oldala: https://www.facebook.com/befogado
Vagy írj emailt: info@peoplefirst.hu

Hogy jutsz ide?
Pontos cím: 7622 Pécs, Zsolnay Vilmos utca 12., Balokány-Pepita közösségi tér

Ha busszal jössz, közvetlen a Balokány-liget előtt áll meg sok-sok busz, a Zsolnay Negyed buszmegállóban kell leszállni. Az ide érkező buszok: 2,2a,102,60,60y,60a,4,4y, 104, 13,14,15, 20,21,121, 913
A buszok majdnem mindegyike akadálymentes Pécsen.
A buszmegálló mellett rögtön lépcsőn lehet lejönni a Balokány-liget parkba. Kerekesszékkel a buszmegállóból vagy a Kodály Központ felé, vagy a másik irányba, a PTE Művészeti Kar felé (az út fölött átívelő híd felé) elindulva lehet legurulni a parkba a járda szélén. A parkon átvágva szemben látható a Pepita épülete, ott várunk. Ez a buszmegállótól 2 perc.

Ha gyalog jössz a belvárosból, akkor gyere a 48-as téren át, végig a Tudásközpont és a Kodály központ mellett, teljesen akadálymentes a terep, vakvezető sávokkal is ellátott. Ha az Árkádtól jönnél, akkor kerekesszékkel, babakocsival az egyetemmel átellenes oldalt javasoljuk, ez akadálymentes.

Ha autóval jössz, közvetlen a Pepita mellett találsz egy akadálymentes parkolót, és további 4-et 20 méterre, a Kodály Központ hátsó parkolójában. További számos nem akadálymentes parkoló található még a Kodály Központ első és hátsó parkolóiban.

Kattints ide a térképhez

Programjaink például:

Klubok, mint szülőklub, filmklub, irodalmi klub, író-olvasó találkozók, kreatív ügyeskedés…

Tréningek, akár önéletrajzírásban, jogszabályokban vagy adóügyekben segítünk, de akadálymentes turizmusban is tartunk tréninget, csak jelezd nekünk igényedet. Mi magunk is tréningezzük csapatunkat kommunikáció, marketing témákban például, van, hogy ezekhez is lehet kapcsolódni.

Workshopjaink sokféle témában, melyek természetesen mindig kapcsolódnak az önálló életvitelhez, akadálymentesítéshez, akadálymentes turizmushoz, átvehető jó gyakorlatokhoz.

Egyéb rendezvények. Na ezek mindenfélék lehetnek, amire igény vagy ötlet van, így pl. fogyatékossággal élők művészeti termékeiből kiállítás és aukció, masszázs, akadálymentes kirándulások, nemzetközi rendezvények, hangtál vagy reiki, fizioterápia, és itt hosszú pontok sora jön, mert sok mindenre nyitottak vagyunk………örülünk, ha jelzed mire jönnél, mi érdekel Téged!

Rövid híradás a PécsTV-ben az új helyszínünkről: PécsTV Híradó
Egy kis ízelítő arról, hogyan kertészkedtünk például még a régi helyszínünkön a BeFogadóban: Youtube kertészkedés a BeFogadóban
Több klassz kis videót találsz még a Youtube csatornánkon: Youtube csatorna People First