Aktuális hírek

Önálló életvitel nemzetközi találkozó Pécsen

Indeed nemzetközi projektünk nemzetközi találkozója ezúttal nálunk, Pécsen volt október 15-16-án. Sokféle aspektusból közelítettük meg az önálló életvitel kérdését. Amire a legbüszkébbek vagyunk, hogy az első nap indításaként egyesületünk több tagja maga mesélt arról, milyen saját tapasztalatai vannak az önálló életvitelről. Olvasd el ki hogyan éli ezt meg Magyarországon/Pécsen, és olvass többet a projektről is:
Read More

Zárókonferencia összefoglaló “Járj a mi cipőnkben” projekt

Igen sikeres záró konferenciát tartottunk szeptember 27-én a "Járj a mi cipőnkben" nemzetközi projektünkről. Óriási örömünkre, több, mint 40 résztvevő, számos európai országból és szervezettől volt kíváncsi az akadálymentes - ahogy mi jobban szeretjük, inkluzív - turizmusról és a Rejtett város Tor-Tour-áról tartott online konferenciára! A konferencia összefoglalója a hírben olvasható. Kérjük csatlakozzanak a projekt Platformjához, tegyünk együtt az akadálymentes turizmusért a jövőben!
Read More

1% 2024

Köszönjük a felajánlóknak! Kérjük gondolatok ránk idén is az SZJA 1%-os felajánlásoknál.
Read More

„Járj a a mi cipőnkben” Visegrád projekt online zárókonferencia

Egy izgalmas online konferenciát tartunk szeptember 27-én 10.00-12.00 óra között. Témája: a Nemzetközi Visegrád Alap által támogatott projektünk eddigi eredményei, melynek célja a Rejtett város Tor-Tour-a projektünk mint legjobb gyakorlat átadása. Várjuk a turisztikai szakemberek, önkormányzati dolgozók, fogyatékossággal élők szervezeteinek képviselői és mindenki más, a téma iránt érdeklődők részvételét.
Read More

Szeptember 7-én Akadálymentes Turizmus Napja Orfűn

Immár 8. alkalommal rendezzük meg szervező partnereinkkel az Akadálymentes Turizmus Napja fesztivált Orfűn. Íme az idei programplakát:
Read More

Utolsó Rejtett város study tour Csehországban

A Rejtett város Tor-Tour-ánkat legjobb gyakorlatként bemutató, az International Visegrad Fund által támogatott projektünk fontos szakaszához érkezett. Mindhárom nemzetközi változatot láthattuk a szakmai látogatásokon. Fantasztikus figyelni, ahogy három teljesen különböző adottságú városban, három teljesen más szemléletű Rejtett város érzékenyítő belvárosi séta valósul meg. Közös V4 projektünk következő fontos állomása egy a közeljövőben tartandó zárókonferencia lesz.
Read More

A CODE projektünk első hírlevele

A CODE projektünk a bankszektor, a pénzügyi szolgáltatások akadálymentesebbé tételét célozza. A szokatlanul széles partneri együttműködés célja, hogy e szektorban is megvalósulhasson a társadalmi inklúzió, és minél inkább bevonódhassanak a fogyatékossággal élők e területen is. A mellékelt első hírlevelünkben erről olvashattok nagyon röviden.
Read More

A “Rejtett város” Poznanba ment!

Nagyon jó hangulatú Rejtett város Tor-Tour-án vettünk részt Lengyelországban, Poznanban 2024 július 15-17 között. Sokat tanultunk mi is. Rejtett város Tor-Tour-ánkat mint legjobb gyakorlatot adjuk át cseh és lengyel partnereinknek. Képzési anyagot írtunk és online tréninget tartottunk, majd partnereink kidolgozták saját módszertanukat, és most már az eredményeket láthatjuk.
Read More

Indeed projekttalálkozó Zilinában/Szlovákiában

Felemelő és motiváló  érzés, amikor egy szakmai találkozó nemcsak hasznos, hanem kellemes is! Az önálló életvitelről szóló Indeed nemzetközi Erasmus+ projektünk 2024. június 18-19-i személyes találkozóján, Zilinában rengeteget tanultunk a szlovák önálló életvitel lehetőségeiről. A munka folytatódik, és októberben újra találkozunk személyesen, ezúttal Pécsen/Magyarországon a People First Közhasznú Egyesület vendégeként.
Read More

Újabb lépések Pécs akadálymentessége felé

Több megkeresést is kaptunk, hogy segítsünk Pécs fontos helyszíneit mindenki számára elérhetővé tenni. Nagy élmény volt ismét tenni akaró emberekkel találkozni, hasznos megbeszéléseket folytatni, és biztosan tudni, hogy megint haladunk az akadálymentesebb környezet felé. Ami ne felejtsük el, MINDENKINEK JÓ!
Read More
1 2 3 14