Aktuális hírek

Indeed projekttalálkozó Zilinában/Szlovákiában

Felemelő és motiváló  érzés, amikor egy szakmai találkozó nemcsak hasznos, hanem kellemes is! Az önálló életvitelről szóló Indeed nemzetközi Erasmus+ projektünk június 18-19-i személyes találkozóján, Zilinában rengeteget tanultunk a szlovák önálló életvitel lehetőségeiről. A munka folytatódik, és októberben újra találkozunk személyesen, ezúttal Pécsen/Magyarországon a People First Közhasznú Egyesület vendégeként.
Read More

Újabb lépések Pécs akadálymentessége felé

Több megkeresést is kaptunk, hogy segítsünk Pécs fontos helyszíneit mindenki számára elérhetővé tenni. Nagy élmény volt ismét tenni akaró emberekkel találkozni, hasznos megbeszéléseket folytatni, és biztosan tudni, hogy megint haladunk az akadálymentesebb környezet felé. Ami ne felejtsük el, MINDENKINEK JÓ!
Read More

Study tour Pécsen a Rejtett város projektünkről

Lengyel és cseh partnereink jártak nálunk háromnapos study tour-on Pécsen. Az International Visegrad Fund által támogatott "Járj a mi cipőnkben" projektünk keretében a Rejtett város Tor-Tour-ánkat mutattuk be legjobb gyakorlatként projektpartnereinknek. A mostani az első állomása volt egymás meglátogatásának. Alig várjuk, hogy júniusban a lengyelországi Poznanban, augusztusban a csehországi Vrchlabiban vehessünk részt a következő study tour-okon, és láthassuk milyen a lengyel és a cseh Rejtett város változat!
Read More

Elkezdődött a 8. Akadálymentes Turizmus Napja szervezése

Immár 8. éve szervezünk partnereinkkel olyan országos, inkluzív fesztivált, ahol mindenki együtt szórakozhat, fogyatékossággal élő és ép, és ahol olyan élményeket is kipróbálhatnak a résztvevők, melyeket amúgy nem, vagy csak igen-igen ritkán. Az idei fesztivál szervezése ma elkezdődött.
Read More

Az adatbázisról életünk első podcastjában

Van egy remek online újság, a Mecseki Müzli, ami hétről-hétre összefoglalja térségünk legfontosabb híreit. Podcastjában pedig érdekes helyi, vagy akár messzebb ható témák kapnak helyet. Egy ilyen jó hangulatú podcast beszélgetésbe kaptunk meghívást, melyre örömmel mentünk el Pataki Veronika az egyesület elnöke, és Kerekes Hilda elnökségi tag.  A fő témánk az Akadálymentes Pécs Adatbázisunk volt.
Read More

Repülj Pécsről/vagy Pécsre akadálymentesen

Az akadálymentes turizmus a közeljövő legfontosabb témája lesz ez már most egészen biztos. Egyre több idős ember utazik, egyre több fogyatékossággal élő személy utazik – reményeink szerint minél inkább önállóan. Olvassatok a Pécs-Pogány Repülőtér akadálymentességéről, és annak fejlesztésében való együttműködésünkről az Akadálymentes Pécs Adatbázisunkban!
Read More

Új nemzetközi projektünk indult

Különleges témájú és nagyon aktuális projektben veszünk részt, egy szokatlanul nagy nemzetközi partnerségben.  Egyre fontosabb, hogy a fogyatékossággal élők számára is akadálymentesek legyenek a pénzügyi szolgáltatások, a banki termékek, alapos ismereteik legyenek erről a szféráról, a biztonságról, és az esetleges buktatókról is. Erről szól most indult legújabb nemzetközi projektünk, a CODE.
Read More

Ismét Pécs Városi Civil Keret pályázat

Nagy öröm amikor a pécsi civilek kérnek valamit a városvezetéstől, és az rövid időn belül meg is valósul. A tavalyi Pécs Városi Civil Keret nevű pályázat idén folytatódik. Hallgassátok meg a PécsTV-ben megjelent híradást erről, amiben nagy boldogságunkra a People First is kiemelten szerepel. Kattints a folytatásra:
Read More

Akadálymentes Valentin nap

A Valentin nap is lehet akadálymentes. Segítünk a tervezésben kellemes pécsi vagy Pécs környéki akadálymentes helyek ajánlásával. Erre is jó az Akadálymentes Pécs Adatbázisunk, melyet weboldalunk minden oldalán a jobb oldali gombra kattintással értek el. 
Read More

Nemzetközi csapat viszi hírét “Rejtett város”-unknak

Ismét egy nagy nemzetközi csapat viszi haza a Rejtett város Tor-Tour-ánkon szerzett élményeket és adják tovább sok embernek saját országukban. Internacionális konferencián meséltünk az Akadálymentes Pécs Adatbázisunkról. És még egy beszélgetéssorozatot is útjára indítottunk az egyetemek inkluzivitásáról.
Read More
1 2 3 14