Aktuális hírek

Pécs városi Civil fórum

Városi Civil Fórumot szervezett a pécsi városháza 2023.01.25.-én este, melynek összehívásában egyesületünk is kezdeményező szerepet játszott. Nem csodálkoztunk rajta, hogy igen sok aktív pécsi civil szervezet gyűlt össze a városháza képviselőivel, Zag Gábor alpolgármester úrral és Kunszt Márta civil tanácsnok asszonnyal civil ügyekről egyeztetni.
Read More

Nemzetközi People First hálózatot építünk!

Ismét komoly dologba vágta a fejszéjét egyesületünk: nemzetközi People First hálózatot építünk! Azt vettük észre, hogy nincs egy központi nemzetközi People First szervezet, amely összefogja a világ People First-jeit. Úgy érezzük azonban, nagy hasznunkra válna, ha tudnánk egymásról a világban, megismerhetnénk egymás tevékenységét, és kapcsolatokat, együttműködéseket építhetnénk. Ezért a mi, a People First Egyesület - Pécs 2023 januárban elkezdtük a nemzetközi szervezetek összekapcsolásának szervezését, ahova meghívjuk a világ valamennyi működő People First szervezetét! 
Read More

SIKERÜLT! Hatalmas karácsonyi ajándékot kaptunk Tőletek!

A tegnapi nappal sikeresen lezárult a "Duplatét" kampányunk. Szeretnénk ezúton is hálásan megköszönni támogatóinknak, hogy segítettek elérni a célunkat. Végül 251.313 Ft gyűlt össze! Így a Ti támogatási összegeitek is dupla annyit érnek!
Read More

Évzáró egyesületi party a BeFogadóban

Évzáró egyesületi bulival ünnepeltük meg az igen aktív 2022-es évünket. Egyben felavattuk és kezdjük belakni BeFogadó közösségi terünk új helyszínét a Balokány-ligetben, a Pepitában. Mindenkinek hasonlóan kellemes baráti együttléteket kívánunk az advent hátralévő részében, Karácsonykor és szilveszterkor. Az új évben pedig találkozzunk minél többet a BeFogadóban! 
Read More

Soul Mate – új nemzetközi projektünk indult

Hiánypótló témával foglalkozó nemzetközi projektet indítottunk útjára december 13-án Berlinben. A Soul Mate projekt konkrét támogatást nyújt a munkahelyi mentális egészség megőrzésében és erősítésében fogyatékossággal élő munkavállalók számára.
Read More

Rejtett város speciál! Akadálymentes a pécsi karácsonyi vásár??

Gyertek velünk egy rendhagyó Rejtett város Tor-Tour-ára december 3-án 14.00 órától! Találkozunk a pécsi Széchenyi téren a makettnél, és most nem megyünk messzire. Mesélünk kicsit a téren álló épületekről, és természetesen azok akadálymentességéről, egy kört sétálunk, aztán bevetjük magunkat a téren álló fergeteges Karácsonyi vásárba és meglátjuk mit lehet elérni, enni, inni kerekesszékkel, vakként. Mindezt te is kipróbálhatod, mert viszünk magunkkal neked is kerekesszéket, fehér botot, "látásrontó" homályos szemüveget.  Na ilyet még nem csináltál! VÁRUNK!
Read More

Duplázunk! Kampányt indítottunk, számítunk Rád

Tudjuk, hogy jön a Karácsony, rezsi emelkedés van, mégis megpróbálunk a jó szívetekre hagyatkozni, hiszen online kampányunk célja adománygyűjtés. Egyesületünk az országban egyedülálló módon 2018 óta folyamatosan fejlesztve, városi akadálymentes adatbázist működtet. Bár ingyenesen hozzáférhető számodra az adatbázis, az új helyszínek feltárása, és a már meglévők folyamatos frissítése azonban nekünk természetesen költségekkel jár. A jelenlegi kampánnyal célunk ennek finanszírozására 250 ezer forint összegyűjtése, amit az Emberség Erejével Alapítvány megdupláz, ha elérjük az összeget! Nagyon izgulunk sikerül-e?
Read More

Köszönet az 1% felajánlásért

Nagyon köszönjük a 2022-ben egyesületünk számára felajánlott támogatásokat! Nézd meg mennyit kaptunk. Előre is köszönjük, ha jövőre is ránk gondolsz ♥
Read More

Tisztújító közgyűlés

Rendkívüli, tisztújító Közgyűlést tartott a People First Egyesület 2022.október 2-án. A Közgyűlés két legfontosabb témája a vezetőség megújítása és a közhasznú jogállás nyilvántartásba történő bejegyzésről szóló eljárás kezdeményezése volt. Mindkettő kiemelt témában a Közgyűlés - vagyis a jelen lévő egyesületi tagság - háromnegyedes, egyhangú döntése született.
Read More

Partneri együttműködés Pécs akadálymentesítéséért

Dolgozói érzékenyítést tartottunk szeptember 22-én a nemrég megnyílt Pécsi Vásárcsarnok piacfelügyelőinek és biztonsági szolgálatának. A People First Egyesület által szorgalmazott, több partnerünk bevonásával közösen tartott informatív beszélgetés célja az volt, hogy a dolgozók bepillantást kapjanak arról, hogyan segítsenek és hogyan ne a betérő fogyatékossággal élő vásárlóknak, mit jelent az akadálymentesítés, és kinek fontos az. Ennek következő állomásaként a People First Egyesület felkérte partnereit, hogy az Akadálymentes Pécs adatbázisunkban saját szempontjaik szerint véleményezzék az egyes helyszíneket a “Vélemények írása” rubrikát használva. A véleményezés mindenki számára nyitott, örülünk, ha minél több komment érkezik az adatbázisban található helyszínekhez!
Read More
1 2 3 11