Szélmalomharc

Több mint tíz évvel ezelőtt vettek a nevemre egy új gépkocsit. Akkoriban még több kedvezmény járt a mozgássérülteknek. Sajnos már nem emlékszem tisztán az okokra, de a lényeg, a vásárláshoz felvett kölcsön is az én nevemre került.

Amíg otthon voltam nem idegesített semmi, ami a gépkocsival volt kapcsolatos, ám 2014 nyarán bekerültem egy otthonba, mert önállóan képtelen vagyok fizikai szükségleteim kielégítésére. Ekkor még élt Anyum, de 2015 tavaszán elhalálozott és igen sok mindent vitt szegény magával. Elkezdődött egy rémes, kínos történet, ami még a mai napig sem zárult le.

Érkeztek a hivatalos levelek, amelyek be nem fizetett banki részletekről, le nem tudott bírságolásokról, tilosban történt parkolásokról értesítettek. S ha ez még nem volna elég, jöttek a végrehajtóktól, behajtóktól is az aktuális követelések!!! Nem túlzok, amikor azt állítom, rettegtem a letiltásoktól! Különös módon azokat a személyeket nem zavarták ezek a dolgok, akik mindezt megtették. Elég, ha pusztán annyit mondok róluk, hogy közeli hozzátartozóim, s egyik közülük igen magas tisztségeket tölt be!

Ebben a nemtörődömségben azt gondolom az is közrejátszhat, hogy ők abban a hitben vannak, az állapotom és a nem igazán magas havi járandóságaim miatt majd nem hajthatják be rajtam a követeléseket! Pedig egy olyan ismerős, aki korábban behajtásokkal foglalkozott utána kérdezett, s kiderült, nagyon is letilthatóak a hátralékok! 2017 nyarától abban a hitben ringattam magam, hogy végre végéhez értem ennek a nem igazán szép történetnek, de nem! Még mindig függőben van, s félek attól, hazánk még mindig ott tart, hogy azok az emberek, személyek, akik pozíciót töltenek, bizony azt teszik, tehetik, amihez kedvük szottyan!!! Hiába megyek bárhova, írok hivatalos bejelentéseket, azokkal nem érek el semmit. Pedig én balga még azt is felajánlottam, hogy állom a gépkocsi átíratásának, anyagi vonzatának a felét!!!

Annyit tudok még erre mondani, kedves mozgássérültek, egyéb érintettséggel élők, soha, semmilyen körülmények között ne hagyjátok, hogy visszaéljenek a nevetekkel!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük