Kapubejáró utcáról. A felirat a kapu felett, ADELE HOTEL. Modern és a történelmi keveredése. A bejárat mögött pár méterrel fotocellás üvegajtó látható ami a recepcióhoz vezet. Két oldalt cserepes növények. A kapu két oldalán két-két zászló van, magyar nemzeti,Európai Uniós. és szálloda sajátja.

Adele Hotel

Az Adele Boutique Hotel Pécs történelmi belvárosának szívében található, igen kellemes, autentikus környezetben. A 4 csillagos hotel egy 200 éves, 19. századi műemlék épületben kapott helyet,  elegáns, ízléses. Aki a belvárost kívánja elsősorban felfedezni és élvezni, a legjobb helyen jár.

A hotel bejárata fotocellás, előtte süllyesztett padka található, ám a talaj itt macskaköves. A recepciós pult elérhető kerekesszékből, a személyzet segítőkész, empatikus, rugalmas.
A recepcióval egy légtérben található a társalgó és étkező, mindkettő akadálymentes, kényelmesen bejárható kerekesszékkel is, mintegy 8-10 fő számára alkalmas tér.

Egy akadálymentes szobával rendelkeznek, mely a földszinten található, a télikerten keresztül közelíthető meg. A szoba tulajdonképpen egy apartman, külön tágas nappalival és hálószobával. Bejárati ajtaján kapaszkodó segíti a használatot. Az ágyak magasabbak az átlagosnál. Két fő részére kényelmes és kellemes szálláshely.

A fürdőszoba ajtaján szintén kapaszkodó található. Maga a fürdő tágas, akadálymentes, a mosdó, a WC, és tusoló könnyen elérhető. A tusolóban lehajtható műanyag szék található.

A hotel további emeleteihez vezető lift nem akadálymentes, lépcső található előtte, Braille írás nincs benne, beszéddel nem jelzi a szinteket. Az emeleti szintek közötti márvány lépcsőn is némi óvatosságot javaslunk, mert csúszósak.

Hallássérültek számára indukciós hurok nem található az épületben.

Weboldal:
Akadálymentes menü külön nincsen. Mozgássérült szempontból használható. Látássérültként képernyőolvasóval jól kezelhető. A képeket nem látták el felirattal, így ezek nehezítik a képernyőolvasóval való böngészést.

Megközelítés:
busszal: az Árkád illetve Konzum bevásárlóközpontokhoz Pécs valamennyi busza érkezik. Onnan gyalog az Irgalmasok utcáján a Széchenyi térig kis emelkedővel akadálymentes. Jobbra kanyarodva a Mária utca is akadálymentes, ám viszonylag nagy az autós forgalom. A 44-es busz pedig a Főpályaudvartól éppen a hotel előtt tesz ki, a "Mária utca" megállónál kell leszállni.

Autóval: a Mária utcában lehet parkolni, a hotel saját parkolója az utca túloldalán található, 20 férőhelyes, fizetős. Bejárati ajtaja gombnyomással nyitható. Nincs kijelölt akadálymentes parkoló. Mozgáskorlátozottak számára igazolvánnyal az utcafronton ingyenesen lehet parkolni. 

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
7621 Pécs, Mária utca 15.
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
igen

Adele Hotel 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás