Egy tíz fős csapat található a képen, ahogy mosolyognak a kamerába. A kép alsó részén találhatóak meg, felettük a gyönyörű zöld táj, és a kék ég szerepel.

Állatkert-Flóra pihenő

Túraútvonal: Állatkert - onnan séta a Dömörkapuhoz a kisvasút mentén, árnyas sétányon - a Flóra pihenőhöz. A Flóra pihenőnél lenyűgöző kilátás nyílik Pécs keleti részére, piknik lehetőség és egy óriás hinta található ott. Vissza ugyanígy. A túra nagy része könnyű, akadályok nélküli, de kerekesszékeseknek helyenként segíteni kell, mert az erdei ösvény kavicsos, időnként döcögősen köves. Elektromos székkel azért legyőztük az akadályokat. Emelkedő nincs. 1-1,5 óra alatt könnyedén végigjárható útvonal pihenővel együtt, akár esti sétának is ajánljuk. Az útvonal nyugodt, szép, a kisvasút vonala mentén. Maga a kisvasút elvileg akadálymentes, rámpával lehet kerekesszékkel is felszállni, de még nem próbáltuk ki. A kisvasút akkor indul, ha utasa van, telefonon lehet őket hívni. Hallássérülteknek érdemes személyesen odamenni, mert sms-t nem néznek. Mosdó sajnos nincs ezen a vidéken, csak az Állatkertben, ott található büfé és előtte két akadálymentes parkoló.
Megközelítés: A főpályaudvarról 35-ös akadálymentes busszal, az Állatkertnél kell leszállni. A buszmegálló odafele akadálymentes, visszafelé nem teljesen, csak kerülővel lehet följutni a járdaszigetre.
Autóval érdemes az Állatkertnél az akadálymentes parkolókban megállni és onnan sétálni.

 

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
Flóra-pihenő, Szent Bertalan út, Dömörkapu, Gyükés, Pécs, Pécsi járás, Baranya, Southern Transdanubia, Transdanubia, 7627, Hungary
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
nem

1 Vélemény

Vélemény írása / Leave a Review

Saját értékelés / Your Rating:

Megszakítás