Az Árkádot a Czinderi úti bejárat felől közelíti meg egy fiatal kerekesszékes férfi. Az ajtók felett piros ÁRKÁD felirat található, az ajtók nyitva állnak.

Árkád

Alapvetően akadálymentes, bizonyos részletek azonban akadályozzák a fogyatékossággal élőket, babakocsival közlekedőket, időseket, sérülteket.

Akadálymentes: minden emelet, folyosó, bolt megközelíthető kerekesszékkel, jól bejárható, tágas épület, nincsenek nagy emelkedők, lépcsők. A látássérülteket némiképp segíti a több helyen más színnel jelzett burkolat. Lift, akadálymentes mozgólépcső, információs kijelzők a mozgólépcsőnél, akadálymentes WC.

Nem akadálymentes: lift/WC elérhetősége rosszul kitáblázott, akadálymentes próbafülke csak a Cropp, Reserved és H&M boltokban. Nincsenek taktilis jelek (vezetősávok) a látássérültek számára, a liftben nincs hangjelzés, Braille írás.
A táblákat sok helyen jelzésünkre cserélték, javították a láthatóságukat, amit köszönünk!

A legnagyobb problémát azonban a bejárati ajtók jelentik. Az 5 bejáratból egy sem fotocellás, így ezek nyitása lehetetlen önállóan, és nemcsak a fogyatékossággal élőket zavarja, hanem az idősek, babakocsisok, táskákkal érkezők is nehezen tudnak bejutni. Emellett nem higiénikus. A vezetőséggel való egyeztetés nem vezetett eredményre, a hozzáállás nem akadálymentes, ami számunkra elszomorító.

Weboldal:
Akadálymentes menüvel nem rendelkezik. Mozgássérült szempontból ennek ellenére jól használható. Látássérültként nem nyilvánítható akadálymentesnek. A főmenük megnyithatók, de képernyőolvasóval az üzletekről nem olvasható információ. A képek nincsenek feliratozva.

Megközelítés:
busszal a város közlekedési csomópontja, szinte minden busz megáll itt, a buszmegálló neve is Árkád.

Autóval az Árkád tetőgarázsán lehet kényelmesen parkolni. A felhajtás után balra kanyarodva a két hátul található bejáratnál 8-10 akadálymentes parkoló található bejáratonként. Némelyik jelzése erősen lekopott. A parkolóiroda tájékoztatása szerint fogyatékossággal élőknek nem kell fizetni a parkolásért, ezt a tetőn található irodában kell jelezniük!

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
Bajcsy-Zsilinszky u. 11/1,
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
igen

1 Vélemény

Vélemény írása / Leave a Review

Saját értékelés / Your Rating:

Megszakítás