Bejárat. A körülötte lévő falakon nagy, fehér csempék vannak. A bejárat fölött a következő felirat áll, fekete színnel, rajta piros aláhúzással: HOTEL ARKADIA. A bejárat jobb oldalán nagy, nyitva álló kapu. A kapu fémből készült, csíkozott. Befelé kövezett út vezet. A bejárat jobb oldalán két, nagy, boltíves, négyzetrácsos polc-szerkezet.

Árkádia Hotel

Az Árkádia Hotel kitűnő példája annak, amikor a tulajdonos már érzékeny a témában, ezért valóban úgy akadálymentes minden, hogy tanítani lehetne! Esetünkben a tulajdonos barátja az a kerekesszékes építészmérnök,  aki a hotel akadálymentesítését tervezte.  Minden elismerésünk a tervezőnek és a tulajdonosnak.

A Pécs történelmi belvárosában, a város szívében található kellemes és kényelmes hotelben nagy örömünkre több akadálymentes szoba is található! 

A főépületben két darab, kétszemélyes, tágas szoba, akadálymentes fürdővel, magas ágyakkal. A másik épületrészbe az udvaron át lehet eljutni, itt is van egy négyszemélyes akadálymentes szoba. Itt a fürdőszobában automata kádszéket találunk, igazi ritkaság! Sőt, a szobában indukciós hurok található és akadálymentes akasztós szekrény.

A főépületben található az étterem és a  recepció, ezek akadálymentesek, a recepciós pult azonban elég magas. Itt a főépületben egy akadálymentes piktogrammal ellátott WC található, ezt azonban a feltárás során szakértőink nem ítélték megfelelőnek.

A főépületben található lift nem ellátott Braille feliratokkal és hangos bemondás sincsen. A másik épületben található lift teljesen akadálymentes, Braille feliratokkal, hangos tájékoztatással, kidomborodó számokkal.

Weboldal:
Akadálymentes menü külön nincsen. Mozgássérült szempontból használható. Látássérültként alapvetően akadálymentes, nagy segítséget jelent a címsorok használata képernyőolvasóval. Azonban nagyon sok a kép, amelyek semmilyen szöveges feliratot nem kaptak, így zavaróvá teszik a böngészést. Gyengénlátók számára a betűméret állítható.

Megközelítés:
gyalog az Árkád bevásárlóközponttól akadálymentesen kb. 10 perc alatt a Széchenyi téren keresztül, a terep némileg emelkedik.

Busszal a 44-esről a Boldogság háza megállójában kell leszállni a Hunyadi úton, pont a hotel bejárata előtt.

Autóval a hotel előtt lehet megállni, vagy 80 méterre a Széchenyi tér és Mária utca sarkán 4 darab akadálymentes parkolóban. A hotel belső udvarában szintén lehetőség van akadálymentesen parkolni, itt egy felfestett hely található. További 6-7 autó fér még el. És ismét egy örömteli ritkaság: az udvarban vakvezetősáv, bordázott térkő burkolat vezet a rámpáig az autóból kiszálló látássérült vendégek részére. 

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
Pécs, Hunyadi János u. 1, 7621
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
igen

Árkádia Hotel 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás