A buszpályaudvar külső járdái, a zebrához vezető részen vakvezető sávval. A burkolat beton, a zebrához enyhén lejtő rámpalejárat vezet.

Autóbuszpályaudvar

A váróterem, járdák, peronok akadálymentesek, szakszerű rámpák, vezetősávok látássérülteknek, akadálymentes WC is rendelkezésre áll, korábbi kérésünkre már nem raktárként funkcionál.

Fogyatékossággal élőknek segítséget a forgalmi irodában nyújtanak, ahova vezetősáv segít eljutni a látássérülteknek, ám kerekesszékkel nem lehet bemenni, a személyzet jön ki. A látássérülteket ha szükséges a kocsiálláshoz kísérik, a felszállásban is tudnak segíteni.

Az akadálymentes váróteremben hallássérülteknek indukciós hurok található, ennek korábban megtévesztő jelzése volt, melyet kérésünkre helyesre cseréltek és a bejáratokon jelezték.
Az autóbusz pályaudvaron található pékség főbejáratához korábbi kérésünkre stabil, fix rámpát helyeztek, így a pékségbe bejutás is akadálymentessé vált.

Weboldal:
Használható, az akadálymentesítés azt jelenti, hogy 3-féle méretű betű választható. Látássérültként a honlapon jól lehet tájékozódni. A menetrend használatához van egy látássérültek számára kialakított verzió, amelyen gördülékenyen lehet menetrendet nézni, sőt alkalmas vasúti menetrend keresésére is: https://menetrendek.hu/.  Az online jegyvásárlás menüpont is jól használható képernyőolvasó szoftverrel.

Megközelítés: busszal a Vásárcsarnok és a Siklósi úti felüljáró felől megközelíthető, az összes belváros és kertváros között közlekedő busz megáll itt. A buszok nagyrésze Pécsen akadálymentes. A buszmegállókból vezető járdák akadálymentesek, a zebráknál süllyesztettek. Gyalogosan az Árkádtól érkezve is akadálymentesen ide jutunk.
Akadálymentes parkoló a buszpályaudvar és a vásárcsarnok között található, a vásárcsarnokot azonban átépítik, ezért ennek változását nyomonkövetjük.

További információk fogyatékossággal élőknek az utazásról az alábbi linken: Volánbusz segítség

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
Siklósi út 1
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
igen

Autóbuszpályaudvar 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás