A csárda épülete kívülről a parkoló felől. Impozáns, nagy épület. Középen van a bejárat, kétoldalról lépcsőkön. A főbejárat fölött kis tornyocska. Az épület tetején a panzió található. Jobboldalt látni a rámpás bejáratot, mely egy teraszra vezet.

Bagoly Gasztrokult Élménytér

Mecseknádasd Pécstől 30 km-re található, gyönyörű, dombok között megbúvó, kirándulásra csábító baranyai falu. Eltéveszthetetlen a 6-os főút mentén található Bagoly étterem, mely csárda hangulatával, magyaros és svábos ételeivel, rendezvényeivel méltán népszerű a helyiek, a pécsiek és az átutazók között egyaránt. Az ételek nagyon finomak, a kiszolgálás átlagon felül kedves, mosolygós, udvarias.
Nem elhanyagolható szempont, hogy a Karl Mikro-Sörfőzde is itt működik.
A csárda több különböző helyiségből áll, hatalmas befogadóképességű, két terasza van, és ami a lényeg, akadálymentes. 

Megérkezve a parkoló sajnos kiskavicsos, ami kerekesszéknek nem kedvező. Szerencsére közvetlen az akadálymentes bejárat elé is lehet parkolni, ez jelenthet némi segítséget. Külön akadálymentes parkoló nincsen.
Kerekesszékkel akadálymentesen az épület oldalában a kellemes lejtésszögű, hosszú kivezetésű rámpán lehet bejutni, illetve elsőként az oldalsó teraszra érkezni. Innen a belső étterem térbe is akadálymentesen bejutunk.
A padlózat a belső térben sima kőburkolatú, a széles, nagy belső terek megfelelő mozgásteret engednek kerekesszékkel is. 

Az akadálymentes WC a belső tér hátsó részében, a külön teremnél található. Tágas helyiség, köríves kialakítása kifejezetten kellemessé teszi. Felszereltsége megfelelő, ám jelenleg komoly hiányosság, hogy a WC csésze mellől hiányoznak a kapaszkodók. Ígéretet kaptunk ennek mielőbbi pótlására.
A nem akadálymentes toalettek közül a női WC-k egyikében is magasabb WC csésze, és a falon kapaszkodók találhatóak, melyek az idősebb, vagy mozgásukban korlátozott vendégeknek jelentenek segítséget.

A csárda fölött 20 szobás panzió is üzemel, melyet 2020-ban felújítottak. Ennek megközelítése sajnos nem akadálymentes, lépcső vezet fel, így akadálymentes szobával sem rendelkeznek. 

Weboldal:
Külön akadálymentes menüpont nem található az oldalon. A weboldal jól átlátható és követhető laptopon és mobiltelefonon egyaránt. A menüpontok olvashatóak, kijelölhetőek, a fő tartalom pedig címsoros elválasztással jelenik meg. A képekhez szükséges lenne leírásokat készíteni a nem látó vendégek, érdeklődők számára. Az étlap szintén nem látható látássérülteknek, mivel nem szöveges formátumban jelenik meg az oldalon. Az oldal kontraszt aránya szintén nehezen követhető gyengénlátók számára. 

Megközelítés:
autóval Pécsről a 6-os főúton mintegy 30 perc alatt elérhető. Közvetlen az út mentén található a csárda, mely nagy parkolóval rendelkezik. Érdemes az épület jobb oldala mellett parkolni, ahonnan rámpán akadálymentesen megközelíthető az étterem és nem kell a kiskavicsos talajjal hosszasan bajlódni. 

busszal a Pécsi autóbusz-állomásról Bonyhád felé közlekedő járatokkal, kb. 1 óra alatt érhető el a csárda. A “Mecseknádasd ófalui elágazás” megállónál kell leszállni, innen 4 perc gyalogosan. A távolsági buszjáratok kerekesszékkel általában nem akadálymentesek, érdemes előzetesen érdeklődni. 

Helyszín

Helység
Mecseknádasd
Cím
7695 Mecseknádasd, hrsz 277. a 6-os főút mellett
Városrész
Pécsen kívül
Akadálymentes WC
igen

Bagoly Gasztrokult Élménytér 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás