Rövid utca, a jobb oldali járdáról. Közvetlenül jobbra egy sötétebb bézs árnyalatú épület, melyről itt-ott lejött a vakolat. Az épületnek egy, nagy ablaka van, barna redőnnyel. Az épület bal oldalán egy másik, nagy, enyhe narancssárga színű épület. Függőlegesen elhelyezett felirat, egy táblán az épület oldalán: HOTEL BARBAKÁN. A hotel két emeletes, fent kisebb teraszokkal. A teraszok alatt lámpások lógnak. Az épület mellett egy "MEGÁLLNI TILOS" tábla. Kicsivel messzebb az épület bejárata látható, felette magyar zászló. A bal oldalon egy sárga, alul kövezett ház, mellette két árnyat adó fa.

Barbakán Hotel

A Barbakán Hotel Pécs belvárosában található, remek helyen, a városközpontból könnyen megközelíthető gyalog is. Akadálymentessége közepes, némileg kétséges, leírásunk alapján mindenki ítélje meg maga vállalható-e számára.

A főbejárat ugyan lépcsős, de a kocsibejárótól jobbra küszöb nélküli akadálymentes bejárat található. Az ajtó nem önműködő. Belépve szemben a pub-rész akadálymentes, hangulatos, tágas, a recepció pultja kerekesszékből elérhető, a pulton csengő található.
A magasabb szintekre lifttel lehet feljutni amely akadálymentes, egy kerekesszék fér be kísérővel. Látássérülteknek a  lift gombjain Braille-írás található, hangos információ nincsen.
Hallássérülteknek indukciós hurok nincsen.

Akadálymentes szobaként kettőt tartanak számon a hotelben, de a fürdők megítélésünk szerint nem akadálymentesek. A szoba bejárati ajtók szélesek, küszöb nélküliek, a szobák viszonylag tágasak, de az ágyak nem magasabbak, vészcsengő nincsen.
A fürdő és WC egy helyiségben található, elektromos kerekesszékkel azonban nem lehet bejutni az ajtón, mert nem elég széles.  A fürdő belső tere is szűkös, a zuhanyzó magas tálcával rendelkezik. Ezért a fürdő nem akadálymentes!

Weboldal:
Akadálymentes menü külön nincsen. Mozgássérült szempontból használható. Látássérültként képernyőolvasó szoftverrel jól lehet tájékozódni.

Megközelítés:
tömegközlekedéssel a főpályaudvarról a 34Y, 35Y buszokkal a Barbakán megállóig. Leszállás után 150 méteres séta. A járdán a hoteltől kb. 40 méterre hiányzó csatornafedél képez akadályt.

autóval két parkolási lehetőség van: az utcán a hotellel szemben, vagy az udvaron fedett térben, melyet a főbejárat mellett lehet megközelíteni egy kocsibeállón. Akadálymentes parkoló nincs kijelölve, de a parkoló elég széles.

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
7624 Pécs, Bartók Béla u. 10.
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
nem

Barbakán Hotel 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás