Cukrászda bejárata, ajtó nyitva a kép baloldalán. tovább a téglafalon ablakok alálhatók. A bejárattól jobbra egy csirke szerű, emberméretű figura, hatalmas tölcsér, tózsaszín fagyival a kezében integet. A kép jobb oldalán a falra felrögzítve látható a Capri Cukrászda logója.

Capri cukrászda

Igen kedvelt cukrászda, nagyon kellemes terasszal és remek sütikkel, fagyikkal.

Maga a helyszín is érdekes, hiszen a Citrom utca kifejezés egykori piactérre utal. Korábban Pécs városában minden kis téren volt piac, és mindegyiket a jellegzetes árukról neveztek el (pl. Búza tér, Hal tér).
A Capriból megcsodálhatjuk a 4. században épült egykori déli várfalat is, a gyilokjárókkal és egy bástyával.

A Capri főbejárata a Főposta felől közelíthető meg akadálymentesen, a várfal oldalában lévő járdán keresztül. A járdával vigyázzunk, mert a közepén mélyedés fut. Ennek is oka van azonban, hiszen a római Sopianae-ben éppen a szemben lévő postapalota környékén volt a város főtere, a Forum és jelentős épületei. Ezek emlékeit hivatott bemutatni az utca közepén kanyargó mélyedés.

Több bejárata van a cukrászdának, az egyiken egy kerekesszékkel is elérhető 2cm-es küszöb található. Az oldalsó bejárat azonban egy síkban van az utcafronttal, ez egyszerűbb.
Bent elég tér van kerekesszékkel.  A WC sajnos itt sem nem akadálymentes.
Látássérülteknek javaslatunkra Braille írással készült étlap készítése folyamatban van.

Megközelítés:
busszal a Zsolnay szobor megállóban kell leszállni a  2, 2A, 3, 6, 7 buszokról, a buszmegállóból 5 perc a cukrászda. Az Árkád felől is 4-5 perc gyalogosan. Ebből az irányból még több busszal lehet érkezni: 2, 2A, 4, 4Y, 14, 15, 3, 6, 7, 24

Autóval akadálymentes parkoló a Főposta oldalában van.

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
Citrom u. 7.
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
nem

Capri cukrászda 1 hozzászólás

Írj véleményt
5
1 hozzászólás
  • Evelin

    Sajnos a Braille étlap még nem készült el tudomásom szerint, egyébként a hozzáállás példaértékű, a személyzet segítőkész. 🙂

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás