A hotel széles, tágas bejáratát látjuk. Két oszlop között széles hely, sima kőburkolatú talaj, középen egy nagy kültéri szőnyeggel. Kontrasztos padlózat, vakvezető sáv nincsen. A bejárat automata, két szárny nyílik ki automatikusan. Padka, lépcső nincsen.

Corso Hotel

Pécs egyik legszínvonalasabb, modern négycsillagos hotelje, Pécs belvárosában remek helyen található, a sétálóutca végén, ahonnan minden kényelmesen megközelíthető.

Egy hotel, ahol végre sok és tökéletesen akadálymentes szoba volt, ám ennek különös, nehezen feldolgozható története van: korábban 4 db, példásan akadálymentes szobájuk volt, melyeket néhány negatívan nyilatkozó hotelvendég kívánalmai és az ebből eredő negatív megítélés miatt megváltoztattak.
Jelenleg 3 szoba korlátozottan akadálymentes, vagyis az ajtók és a szoba méretei továbbra is kényelmesek, az ágyak magasabbak, de a fürdőben leszerelték a WC körüli kapaszkodókat, és padkát építettek a tusoló köré.
Egy szoba továbbra is tökéletesen akadálymentes (a 109-es)., ez minden lehetséges akadálymentesítési kívánalomnak megfelel. Ez vonatkozik az ágyak magasságára, az ágy melletti vészcsengőre, a szoba kényelmes méretére, illetve a fürdőszoba tökéletes akadálymentes felszereltségére.
De megint csak egy szoba egy nagy hotelben.

A bejárat fotocellás, küszöb nem található.
A lift kényelmes méretű, Braille felirattal rendelkezik, de hangos bemondással nem.
A recepció mellett is tökéletesen akadálymentes WC található, melyet nem szállóvendég betérő fogyatékossággal élőknek is udvariasan engednek használni.

Az étterem szintén akadálymentes, egy szinttel lejjebb található, lifttel lehet probléma nélkül elérni.

A személyzet hozzáállása, kedvessége példásan akadálymentes.

A hotel weboldalán külön akadálymentes menü nem található, akadálymentesítési segítség sincsen, és az akadálymentes szobáról sem találtunk részletes, képes leírást. Az akadálymentességről a Szolgáltatások menü Vendégtájékoztató almenüjében az Akadálymentesítés címszó alatt található rövid leírás.
Látássérültként képernyőolvasóval teljesen jól kezelhető az oldal, a képeket azonban nem lehet megtekinteni, mivel látássérülteknek semmilyen módon nem készült leírás.

Megközelítés:
busszal: a főpályaudvarról a 20, 38Y, 39, 40, 13Y, 15-ös buszokkal a "48-as tér" vagy "Búza tér" megállókban (buszvonaltól függ) kell leszállni. Mindkét megállóból akadálymentesen elérhető a hotel 2-3 perc alatt. A járdák és zebrák mindenhol akadálymentesek, a zebralejáróknál legtöbb helyen látássérülteknek taktilis jelekkel ellátva. Figyeljünk arra, hogy a járda csak az épület két sarkánál akadálymentes. A Búza tér felől érkezve a hotel oldalán a járda okoz némi meglepetést, a képeken igyekeztünk mutatni.

autóval: saját parkolója nincs, az épület előtt lehet megállni rövid időre, itt nincs akadálymentes feljárat a járdára, csak az épület mindkét sarkánál van a járda lekerekítve. A hotel jobb oldalán található fizetős parkoló, illetve mozgáskorlátozott kártyával ingyenesen lehet parkolni.

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
7626 Pécs, Koller u. 8.
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
igen

Corso Hotel 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás