Képen két kerekesszékes alak látható egy tóparton. A bal oldali férfi zöld pólóban van és a mellette lévő felé fordíjta az arcát. A másik személy vörös pulcsiban van, kapucnija fel van húzva. A tó felé furdulnak, a tó mögött erdő.

Dombay tó

Nagyon szép kirándulóhely Pécs közelében.

A Dombay tó akadálymentesen körbejárható. Büfé üzemel itt, a WC nem akadálymentes. A tóban lehet fürödni, kedvelt strand van itt, de nincs akadálymentes beemelő.

A tó mögött szép turistaút vezet Pécsváradra (kb. 4km), amely a várnál bukkan ki. Az út  látássérültként segítséggel, elektromos kerekesszékkel jól járható, kézzel hajtott kerekesszékkel 2-3 keményebb emelkedővel, kátyúval kell megküzdeni. Az út felújítása folyamatban van!

Pécsváradon a várban található étterem, a terasz gyönyörű, a kávézó belül is akadálymentes lenne, ha áthidalnák a bejáratnál a lépcsőt.

Akadálymentes WC-t csak a pécsváradi Művelődési Házban találtunk.

Pécsváradról visszafelé a kollégiumtól lehet távolsági busszal visszajönni Pécsre.

Megközelítés:
autóval Budapest felé elindulva a 6-os úton megközelíthető autóval,

busszal tömegközlekedéssel az Árkád mellett található buszpályaudvarról Pécsvárad felé közlekedő távolsági busszal. Előre kell szólni, hogy a busz akadálymentes legyen. (+36 72 520 150) A Tanya-csárda megállónál kell leszállni, onnan 10 perc séta a Dombay tó.

 

Helyszín

Cím
Dombay-tó, Pécsvárad, Pécsváradi járás, Baranya, Southern Transdanubia, Transdanubia, 7720, Hungary
Városrész
Pécsen kívül
Akadálymentes WC
nem

Dombay tó 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás