Közepes méretű szállodai beltéri medencét látunk. A medencében különböző kényeztető eszközök látszanak, így vízalatti masszázs, nyakmasszázs, befúvókák. A medence mellett pihenőszékek, a nagy panorámaüvegen át a kinti természet látszik.

Dráva Hotel Thermal Resort

Harkány a Villányi-hegység lábánál található mediterrán klímájú városka, az európai hírű gyógyvízéről híres. Az egyik legismertebb szálloda, a Dráva Hotel Thermal Resort a város központjában, a harkányi Strand- és Gyógyfürdő mellett, hatalmas zöld, ősfás területen, csendes, zöld környezetben található. A hotel különlegessége, hogy két akadálymentes szobán kívül további két akadálymentes apartmannal rendelkezik! Az akadálymentesítés fejlesztésére nyitottak, a hotel vezetősége maga keresett meg bennünket az adatbázisban való részvétel és az akadálymentesítés iránti tanácsok igényével.

Külön megemlítendő, hogy kedvelt osztálykirándulás helyszín is a Dráva Hotel, így várják olyan osztályok jelentkezését, ahol bármelyik tanulónak előnyt jelent az akadálymentesség.

A hotel bejárata fotocellás, az utcafronttal összekötve egy síkban fekszik, csak minimális emelkedő érezhető. A recepció magassága kerekesszékből is megfelelő, a munkatársak készségesen segítenek minden kérdésben.
A recepció indukciós hurokkal nem rendelkezik.
Vakvezető sáv nincsen a hotel területén.

A földszinten akadálymentes mosdó található a recepció mellett, mely 360 fokos megfordulási területtel rendelkezik, vészhívóval ellátott. A WC-ben lehajtható pelenkázó is található.

A földszinten található az étterem, melyben érezhető szintkülönbségek nincsenek, a közlekedés könnyű kerekesszékkel is. Mindenféle étel intoleranciára, diétára tudnak megoldást kínálni. Az étteremben található egy gyerekeksarok is.

A tágas belterű masszázs- és wellness részleg a bejárattól balra került kialakításra, nagyrészben akadálymentesen megközelíthető és használható, kivételekkel. A masszázságyak magassága fix, itt így segítség igénybevétele szükséges fogyatékossággal élőként. A wellness rész 29-33°C közötti hőmérsékletű fedett élménymedence pezsgőpaddal, nyakdögönyözővel, jacuzzival, élménytoronnyal és úszósávval felszerelt, de sajnos emelőszerkezettel nem rendelkezik. Az egyik szauna használatát falépcső nehezíti, a másik akadályok nélkül használható. A wellness részben az öltözőhöz tartozó zuhanyzók tálcával ellátottak, ezek nem akadálymentesek. Igény esetén azonban kinyitják az akadálymentes szobát, melynek tusolója használható.

Az emeletre lépcső és lift is vezet, ahol a két akadálymentes szoba található. A lépcső kapaszkodóval ellátott, járófelülete szőnyeggel borított így elkerülve a csúszásveszélyt.
A lift belsejében kényelmesen elfér egy kerekesszékes, plusz egy fő. A hívógombok megfelelő magasságban vannak az önálló használathoz, azonban a lift Braille-írással és hangjelzésekkel sem rendelkezik.

Az emeleten található egy játszószoba, melyet autistáknak is javasolhatunk csendes elvonulási lehetőségként.

Az akadálymentes szoba elektronikus kártyával használható. A belső tér tágas, az ágyak mindkét oldalról könnyen megközelíthetők, magasságuk megfelelő, az ágyak mellett vészhívó található plusz 2 méter zsinór hosszabbítással.
A szobához tartozó WC és fürdő egy térben helyezkedik el. A tusoló szegély nélküli, a WC ülőke két oldalán pedig lehajtható kapaszkodó található.

A hotel rendelkezik további két akadálymentes apartmannal, melyek a főbejárattól két perces sétával elérhetőek a parkolón keresztül. Az apartmanok kialakítása tágas, minimális küszöbbel rendelkeznek. A konyha és nappali rész könnyen bejárható, a nappaliból a teraszra vezető ajtó küszöbe a vállalható 2 cm-es magasságú.  A két hálószoba tükörképe egymásnak, 2-2 ággyal amelyek magassága 6-8 centiméterrel alacsonyabb a hotelben található akadálymentes szobákéhoz képest. Az ágyak csak egy oldalról megközelíthetőek, mellettük körülbelül 80 centiméter helyünk van. A fürdő és WC itt is egy légtérben található. A tusoló minimális mélyítéssel ellátott a vízelfolyás miatt, ez kerekesszékkel áthidalható. A WC kapaszkodói megfelelően akadálymentesek. A tükör minden akadálymentes toalettben döntött kivitelezésű.

Az apartmanok mellett a kemping területén is van mozgáskorlátozottak részére kialakított mosdó, tusoló.

A hotel külön akadálymentes parkolóval nem rendelkezik. Javaslatunkra azonban mind a hotel bejáratához, mind az apartmanokhoz legközelebbi parkolót várhatóan 2022 nyár végére akadálymentesítetté teszik. Ellenőrizni fogjuk.

Megközelítés:
Autóval: körülbelül 30 perc Pécstől. Harkányban a Kossuth Lajos utcáról balra kanyarodva a Bartók Béla úton található, a parkolás a hotel területén 15 percig mindenki számára ingyenes aki érdeklődni érkezik, de minden szobához is tartozik egy parkoló.

Busszal:  Pécsen a távolsági autóbusz állomásról indul busz Harkányba. Menetidő körülbelül 40 perc, a harkányi Bartók Béla utcánál kell leszállni. Itt akadálymentes átkelő biztosítja a továbbjutást, a járda minősége megfelelő, 6-8 perces sétával a hotelhez is érünk.

Helyszín

Helység
Harkány
Cím
7815 Harkány, Bartók B. u. 1.
Városrész
Pécsen kívül
Akadálymentes WC
Igen

Dráva Hotel Thermal Resort 3 hozzászólás

Írj véleményt
4
3 hozzászólás
  • Mariann

    Kényelmes, tiszta szobák, kedves személyzet. A Dráva Hotel akár kettesben, akár családdal is kiváló választás.

  • Eszter

    A harkányi Dráva Hotel magas színvonalú szolgáltatásaival várja vendégeit. A szobák, a közösségi terek és a külső park, illetve erdő mind-mind hozzájárul a pihenéshez.

  • borsodiz

    Sajnos a medencébe beemelő nélkül, egy nyaralóhelyen, a többi akadálymentesítésre való törekvésnek nem sok jelentősége van. Várjuk az elkészültét.

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás