A dzsámi hátsó bejáratához vakvezető sáv vezet. Innen balra pedig fém rámpán lehet bemenni egy másik hátsó bejáraton.

Dzsámi

Pécs emblematikus helyszíne a ferdén álló, Mekkához tájolt Dzsámi.

Hosszasan egyeztettünk a Pécsi Egyházmegye turisztikai munkatársával, ennek eredményeként a Dzsámi nagyjából akadálymentes.

A déli oldalon a Széchenyi tér felől a Látogatóközpont kerekesszékkel nem megközelíthető, egy 30 cm-es lépcső képez itt akadályt. Ígéretünk van a rámpára. A Látogatóközpont ajtaján kint van a matricánk és kitetettünk egy kiírást ide és az északi bejáratra is magyarul és angolul, miszerint az akadálymentes bejárat az északi oldalon található. Itt egy telefonszám is olvasható, amit meg kell csörgetni, hogy az északi oldalon található, rámpával jól megközelíthető bejáratot kinyissa valaki.

Bent lépcsőlifttel az altemplom és a kripta is megközelíthető. Látássérülteknek vezetősáv nincsen, hallássérülteknek indukciós hurok szintén nincsen.

Kérésünkre 2020. novemberében a Széchenyi tér felőli turisztikai főbejáratra kikerült a plakát, ami a hátsó akadálymentes bejáratot jelzi. Illetve jobban látható és értelmezhető felirat került ki a hátsó, akadálymentes bejáratra. Az itt található telefonszám azonban csak hétköznaponként 17 óráig hívható. Az ezt követő és hétvégi bejutási lehetőségre még keressük a megoldást a Pécsi Egyházmegyével.

Weboldal: A turisztikai látványosságok, épületek, egyéb objektumok akadálymentesen kiválaszthatóak, az információkat el lehet olvasni képernyőolvasóval.

Megközelítés:
autóval akadálymentes parkoló a Széchenyi téren a bíróság előtt és mellett 2db, a Nagy Lajos gimnázium mellett 1db található.

Busszal az Árkádnál érdemes leszállni és az Irgalmasok utcán feljönni a Széchenyi térre, az Árkádnál szinte az összes busz megáll. Az útvonal akadálymentes.

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
Hunyadi út 4
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
nem

Dzsámi 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás