A Sopianae hotel bejáratának két szárnyas, boltíves ajtaja bordó színű, mindkét szárnyán fekete rácsos kisablak. Az ajtó előtt egy lépcsőfoknyi, zöld anyaggal beterített emelkedő. Az ajtó két oldalán két spirál alakúra metszett cserepes növény, illetve két-két zászló. Az ajtó felett HOTEL felirat, jobb oldalán egy két szárnyú ablak, ami felett egy ember arcról mintázott faldísz van. Az épület fala bordázott, felül sárga, alul bordó.

Sopianae Hotel

A Boutique Hotel Sopianae az, amit biztos minden hozzánk autóval érkező észrevesz, mivel a Pécsre bevezető 6-os úton, a Rákóczi úti nagy kereszteződésben található, a belváros közepén. Ennek ellenére természetesen nem zajos, erről gondoskodtak a tulajdonosok.

A gyönyörű régi épületbe akadálymentesen a Rákóczi út 67. szám alatti kocsibejárón és a parkolón keresztül lehet bejutni.
A parkoló burkolata térköves, egyenletes. Innen a parkolóból mintegy 10 m hosszú, kellemes dőlésszögű, kényelmes rámpa vezet a bejárati ajtóig, ahol a falon kerekesszékből elérhető csengő található. Csengetéskor azonnal érkezik a személyzet.

Innen a hallba, a recepció szintjéhez jutunk, itt található a lift. Ez sajnos csak részben akadálymentes, mert látássérülteknek nincs Braille feliratozás és hangosbeszélő.

Két darab kétszemélyes akadálymentes szobával rendelkeznek, amelyek egymásba nyithatóak. Mindkettőben jól használható akadálymentes mosdó, zuhanyzó van. Egy dolgot hiányoltunk: a vészjelző csengőt.

Az egy szinttel lejjebb található étterembe lifttel lehet eljutni. Ezen a szinten is van egy akadálymentes WC, illetve masszázs szoba, szauna és konditerem - ezek sajnos nem akadálymentesek.

A szállodában nincs indukciós hurok, hallássérülteknek azonban segítséget nyújtanak.

Megközelítés:
Busszal az Árkád és Konzum buszmegállókból néhány perc alatt akadálymentesen elérhető gyalog, de kis segítséggel. Segítség az egyes kereszteződések padkáihoz szükséges.

Autóval a Rákóczi úton, a hotel előtt mozgáskorlátozott jelzéssel ellátott, felfestett parkoló van. További parkolási lehetőség a Rákóczi út 67. szám alatti kapubejárón behajtva, 8 parkolóhely van a zárt udvarban.

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
7626 Pécs, Felsőmalom u. 24.
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
igen

Sopianae Hotel 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás