Kintről a parkból látjuk az épületet esti kivilágításban. A bejárathoz 6 lépcsőből álló széles lépcsősor vezet, mellette korlát. A járda széles, sima, kőlapos, a bejárathoz közel kétoldalán jobbra és balra 1-1 nagyméretű virágcseréppel.

Hotel Therapia Superior

Az igen kellemes, modern hotel a Mecsek hegyen, a Mecseki Parkerdő szívében található, gyönyörű nyugodt, zöld környezetben, mégis könnyen elérhetően. Néhány perc séta innen a Mandulás Szabadidőpark, az Állatkert, a TV torony. Igazi hétköznapokat elfelejtő, kikapcsolódó helyszín. Nevében is olvashatóan számos rekreációs és egészségügyi szolgáltatást is kínálnak.

A hotel akadálymentessége is nagyon dicséretes, végre ismét egy szálloda, ahol nem csak egyetlen akadálymentes szoba lelhető fel.

A bejárati ajtó fotocellás ezzel könnyítve a bejutást. Belépve a földszinten társalgó, és recepció található. A recepció egyben drinkbár és kávézó. A recepciós pult magassága megfelelő, kerekesszékből is könnyen elérhető, hallássérült vendégek segítésére indukciós hurok található itt.

A földszinten két akadálymentes szoba található, belépés mágneskártyával lehetséges. Az emeleten lévő további egy akadálymentes szobába lift segíti a feljutást.

A lift a társalgóból érhető el, a gombokon Braille írással, és ismét egy örömteli ritkaság, hogy  az emeletekről hangjelzés ad tájékoztatást.

A szobák ajtaja mellett a szobaszám szintén Braille írással is olvasható.
A szobákban két magasított ágy foglal helyet, melyek több oldalról is megközelíthetőek. A belső tér tágas.
A fürdőszobában könnyen meg lehet fordulni kerekesszékkel, a WC-nél és tusolóban kapaszkodók segítik a pozícióváltást. Elérhető távolságban és magasságban vészcsengő található a tusoló és WC közelében is.

A földszinten található még egy tágas akadálymentes WC, de ezt elsősorban az egészségügyi és rekreációs szolgáltatásokra érkezők használhatják.

Az étterem 24 fő befogadására alkalmas, hangulatos kialakítással. Az étteremből nyíló terasz gyönyörű kilátást nyújt a természetre. Ez a  helység is rendelkezik indukciós hurokkal a hallássérült vendégek kommunikációjának megkönnyítése céljából.

A hotel építésekor nagyban figyeltek a környezeti ökoszisztéma helyreállítására és fenntartására, fákat ültettek, igyekeznek nem zavarni a természet rendjét. Így a vendégeket nyugodt, szép környék fogadja.

Megközelíthetőség:
busszal: a Zsolnay-szobortól vagy a Főpályaudvarról induló 34, 35-ös akadálymentes járatokkal, a “Hotel Kikelet” megállónál kell leszállni. Innen 100 méterre található a hotel.

Autóval: ingyenes parkolási lehetőség a hotel udvarában, egy kimondottan akadálymentes parkoló helyet tart fenn a szálloda, ami közvetlenül a bejárati rámpával szemben található.

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
7635 Pécs, Málics Ottó út 1/3. (Bejárat a Fenyves sor felől)
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
igen

Hotel Therapia Superior 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás