A hullámfürdő bejáratánál vagyunk. Előttünk egy lépcső, bal szélén rámpa, barna fém korláttal. A korlátnak van támasztva egy bicikli. A bejárat teljesen üvegezett.

Hullámfürdő

Pécs legnagyobb uszodája, egyben nyaranta strandja.
A bejárat és a büfé elérhető, maga az uszoda azonban nem akadálymentes.

A Szendrey utcában a járdáról közvetlen rámpán be lehet menni a főbejáraton. Látássérülteknek nincs vezető sáv, ők csak segítséggel tudják megközelíteni a Hullámfürdő bejáratát. A főbejáraton megfelelő meredekségű, kényelmes beton rámpán lehet bejutni, az aula és a betonrámpán megközelíthető mozgássérült WC akadálymentes.

A mozgássérült WC-től pár méterre található az egészségcentrum, ahol reumás betegek gyógyulhatnak, kezelést kaphatnak. Az aula másik oldalán – egy némileg meredek farámpán - a büfét is meg lehet közelíteni, javaslatot tettünk a rámpa cseréjére.
Viszont feljebb, az öltözőkbe, medencetérbe egyáltalán nem lehet eljutni.

A büfétől segítséggel ki lehet jutni az ajtón a strand területére, ahol lejtős rámpán a medencékig el lehet jutni. A vízbe azonban már nem lehet bemenni, sajnos nincs emelő.

Weboldal: Példaértékűen akadálymentes, jól áttekinthető, címkézetlen menü nincs, egyszerű, épp ezért használható jól.

Megközelítés:
tömegmegközlekedéssel a legközelebbi megálló a Kórház tér, a 2, 2A, 25, 26, 27, 28-as buszokkal. A megállóból 9 perc séta a bejárat. A járda járható kerekesszékkel.

autóval akadálymentes parkoló 3 db található az utcában, kb. 30 m re a bejárattól.

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
Szendrey Júlia u. 7
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
igen

Hullámfürdő 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás