A főbejárat erőteljes piros színnel jelezve. Széles, sima betonkockás talaj, nincsen kontraszt és taktilis jelek sem. Az ajtó fotocellás.

Interspar Hipermarket

Az Interspart teljesen átépítették 2022-ben, közben hasznos szomszédot is kapott: egy épületben található az OBI barkácsáruházzal. Mindkettő helyszínt feltártuk 2023 februárban, így az Interspar Hipermarketről is friss és sokkal részletesebb információkat nyújtunk. 

A megújult Interspar Hipermarket Pécs sűrűn  lakott városrészében található. Az akadálymentes parkolóktól indultunk, melyekből 13 db található, jól láthatóan felfestve, kitáblázva. Az Interspar fotocellás bejáratáig sík térkövezett járdán lehet haladni. A bejárat azonos szintmagasságban van. Látássérült emberek számára taktilis jelek a burkolatban se kívül, se az üzleten belül nem találhatóak.

Az önműködő bejárati ajtón belépve többféle üzlethelyiséget találunk az Insterspar üzlettere előtt. A bejárattól jobbra található Drogerie Markt (DM), balra pedig a Spar To Go bisztró, és egy gyógyszertár.

Az akadálymentes WC a gyógyszertár mellett, feliratokkal jelezve található az épület északi részén. Kóddal nyílik, amit a kasszáknál fellelhető recepción lehet elkérni. Billentyűzete könnyen kezelhető.
Maga a mosdó kerekesszékkel jól használható, a megfelelő eszközökkel ellátott: vészjelző, szappanadagoló, WC melletti kapaszkodó. Érdekesség, hogy a mosdókagyló magassága állítható egy kar segítségével, hogy megfelelően alá lehessen állni kerekesszékkel.

A megújult Interspar üzlettér rendkívül tágas, teljesen akadálymentes, bőven el lehet férni kerekesszékkel. Látássérülteket segítő taktilis jelek, Braille feliratok, és hallássérültek számára indukciós hurok nincsen. Ezt valamennyire pótolandó a vásárlásban a fogyatékossággal élőknek a dolgozók tudnak segíteni, reagálva a speciális igényekre.
Az üzlettér középső részén találhatóak most a személyes kiszolgálást nyújtó élelmiszerpultok. Kerekesszékkel az ajtó nélküli polcokat és a kifelé nyíló ajtajú hűtőket használni tudtuk. A kasszák hagyományos és önkiszolgáló változatban működnek, mindkettőnél a személyzet segítségét igényeltük és meg is kaptuk. 

Weboldal:
Mozgássérültek számára használható, de külön akadálymentes menüponttal nem rendelkezik. Látássérültként elég jól átlátható, a termékek megtekinthetők képernyőolvasóval is.
Online rendelés az üzlet tájékoztatása szerint ilyen módon lehetséges: egy drivein szolgáltatást lehet az interneten elindítani, vagyis megrendelni a kívánt termékeket és a érte menni az üzlethez. Az Interspar előtt egy piros felfestésű autós beálló található,  ahol a kódok begépelése után kihozzák az összeválogatott  megrendelést.  

Megközelíthetőség:
Busszal az Árkádtól a 6, 7, 7Y, 8, 23Y, 24 es buszokkal valamint az Autóbusz állomástól a 41, 42, 43 as buszokkal lehet elérni, a a Béke utca megállóban kell leszállni. A megállótól  5-6 perc gyaloglás, a járda, zebra akadálymentes. 

Autóval a Siklósi úton keresztül az Intersparral közös nagy parkolóban lehet megállni. A 13 darab, piktogrammal ellátott, színnel kiemelt, táblákkal jól jelzett mozgássérült parkoló mind az OBI, mind az Interspar vásárlói számára használhatóak. A mozgássérült parkolók körülbelül  50 m távolságra vannak a két áruház bejáratától.

 

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
7622 Pécs, Siklósi út 37
Városrész
Kertváros
Akadálymentes WC
igen

Interspar Hipermarket 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás