Kívülről a panzió épülete. Modern ház, egy szintes és tetőteres. Előtte autók parkolnak a szervízúton.

Kálvária Várfal Panzió

A panzió Pécs belvárosában, csendes helyen, szép környezetben, a középkori városfal tőszomszédságában található. Nyugatra néző szobáiból szép kilátás nyílik a várfalra és a mögötte elhelyezkedő óvárosra. A történelmi városközpont mintegy 10 perc sétával kényelmesen megközelíthető.
Összességében teamünk részben akadálymentesnek ítélte meg a panziót. 

A panzió 2021-ben teljes felújításon esett át. Egy akadálymentes szobával rendelkezik.

Érkezéskor autóval a zárt tíz férőhelyes parkolóban egy akadálymentes parkolóhely biztosított. Kerekesszékkel érkezőknek azonban a kocsibejáró meredeksége kihívást jelent, ezért érdemes kísérővel érkezni.
Vakvezető sáv nem található a hotelben és környékén.

A recepció megközelítése a főbejárat felől nem akadálymentes, 4 centiméteres küszöb állja utunkat. Ez az akadály szerencsére megoldható, mivel a szobákat összekötő folyosóról akadálymentesen is el lehet jutni a recepcióhoz. A recepciós pult magassága kerekesszékből megfelelően elérhető. Indukciós hurok nincs a recepción.

Az  akadálymentes szoba a recepció bejárata mellett közvetlenül található, ezt matricával jelzik. Az ide vezető folyosó széles, baloldalon található az akadálymentesített szoba.
A szoba beltere tágas, egy nagy franciaágy található benne, melynek magassága megfelelő kerekesszékes számára az átüléshez. A szobában padlószőnyeg található, ez akadályozhatja némileg a kerekesszékes közlekedést. Az ágy megközelítése  kerekesszékkel nehezen megoldható, ezért kérésre áthelyezik az ágyat. 

A szobából nyílik az akadálymentes fürdő, küszöbmentes bejárattal. A kézmosó megfelelő magasságban helyezkedik el. Felette nagyméretű tükör található, mely nem állítható, de mérete miatt kerekesszékből is jól használható. A zuhanyzó perem nélküli, közvetlenül mellette segélyhívó található, ami a recepción szól (figyelem: a személyzet csak 7-20 óra között tartózkodik ott. Az Online Smart Recepció(OSR) áll 0-24 óráig a vendégek rendelkezésére). A WC a fürdővel egy helyiségben található, szabályosan a fal felőli oldalán fix másik oldalán lehajtható kapaszkodóval.

Az utcafront szintjén lévő kellemes hangulatú étkezőt és a recepciót lépcső köti össze, az utcafrontról azonban akadálymentes bejárattal megközelíthető. Lehetőség van az étel saját szobában való elfogyasztására is. 

A panzió weboldalán külön akadálymentes menüpont nem található.
A főoldalon említésre kerül a “mozgássérültek számára kialakított szoba”, a Szobák menüben azonban leírást, képeket sajnos nem találunk róla.
Látássérültként/vakként a honlap áttekinthető, képernyőolvasóval működik, a menüpontok címkézettek. A szobafoglalás vakként azonban a dátumválasztó miatt nem működik. A képek nincsenek feliratozva.

Megközelítés:
autóval, a panzió előtt limitált a parkolási lehetőség van,  ezért érdemes a zárt udvarban található tíz férőhelyes parkolót igénybe venni. Itt egy akadálymentes parkoló található.

busszal, a Főpályaudvarról a 33-as akadálymentes járattal, a Tettye utcánál kell leszállni. A buszmegálló szigetéről menetiránnyal megegyezően haladva tudunk akadálymentesen lejutni. A Kálvária utcán 50 métert megtéve a Panzióhoz jutunk.

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
7625 Pécs, Kálvária u. 6.
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
igen

Kálvária Várfal Panzió 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás