kodaly_1

Kodály Központ

A Kodály Központ 2010-ben a Pécs Európa Kulturális Fővárosa év alatt épült a Balokány városrészben. Az intézmény világhíres szintű hangversenyterem és egyben konferenciaközpont, otthont ad a Pannon Filharmonikusoknak és a Pécsi Kulturális Központnak.

A központ több szempontból és példásan akadálymentes.

Bejutni kétféleképpen lehet: a főbejárat felől ahol információs pult, a jegypénztár, és a ruhatár található, vagy az épület nyugati részén egy rámpa segítségével, ami az első szintre visz föl. Mindkét bejárattól taktilis jelek vezetik tovább a látássérülteket, az első szinten a liftig, a főbejárat felől pedig a jegypénztárig, hangversenyteremig, és az akadálymentes mellékhelyiségig. A ruhatárhoz azonban valamiért nem vezet ilyen jelzés. A kőburkolatba vágott mélyedések egyes helyeken nehezen érzékelhetők az azóta keletkezett felületi kopások miatt.

A hangversenyteremben minden üléssor szélén kerekesszékeseknek kialakított helyek találhatók.
Hallássérültek számára a terem indukciós hurokkal felszerelt.
A páholyokhoz panorámalift visz föl, ami Braille írással ellátott, de sajnos egyik lift sem rendelkezik hangjelzéssel a szintek között.

Megközelíthetőség:
busszal a főpályaudvartól a 4,4Y,14, és 14Y-os buszokkal, az Árkádtól 2, 2Y, 60 és 60A járatokkal a Zsolnay negyed megállóig. Innen akadálymentesen 5 perc sétával jutunk el a Kodály központig.

autóval akadálymentes parkolóból 4 található a központ déli parkolójában, és egy a mozgásukban akadályoztatott művészek számára.

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
Breuer Marcell sétány 4
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
igen

0 Vélemények

Vélemény hozzáadása

Értékelésed:

Megszakítás