A bejárat automata üvegajtó, küszöb nélkül. Két ajtó van egymás után, mind a kettő automata.

Konzum Áruház

Régi áruház, olcsó árfekvésű termékekkel.
A Konzum Áruházat 2021. tavaszán teljesen felújították. A modernizálás kiterjedt egy újabb bejárat létesítésére a Rákóczi út felől. A jelenlegi három bejárat közül kettő akadálymentes: az említett új Rákóczi úti, ahol azonban a buszmegálló közelsége miatt nem automata az külső bejárat, ami nehezítheti a bejutást. A Kossuth tér felőli bejárat teljesen akadálymentes, automata ajtókkal. A Konzum Irodaház felőli bejárat lépcsőkön megközelíthető, nem akadálymentes.

A földszinten a Coop élelmiszer áruház található, széles távolságokkal a polcok között. A bejárat furcsa megoldással egy körforgón át megközelíthető, ami sem kerekesszékkel, sem babakocsival, sem idősként nem akadálymentes. Kérésünkre azonban tábla került ki jól látható módon magyarul és angolul, hogy e célcsoportok a kasszáknál tudnak bejutni akadály nélkül.

Az emeletekre a Rákóczi út felőli bejárattól akadálymentes lifttel lehet feljutni. A lift bár új, benne Braille írás és hangos bemondás nincs. A régi lift a Kossuth tér felőli bejáratnál szintén használatban maradt, részben akadálymentes (Braille írás itt van a gombokon, viszont hangos bemondás nincs).

Az emeleteken az áruházi részben kényelmesen lehet közlekedni, a pultok között széles távolságok találhatóak, az eladók kérés nélkül, azonnal segítségünkre siettek.
A kasszák elérhetőek kerekesszékből is.
Akadálymentes próbafülke nincs, de az első emeleti ruhaosztályon a két leghátsó fülke szélesebb, mint a többi (137x49 cm).

Az épületben sehol nem található látássérültek számára vezetősáv, ennek utólagos felhelyezésére szakmai javaslatot küldtünk az üzemeltetőnek.

Az épületben vásárlói WC nem található. Akadálymentes WC a Kossuth téri mélygarázsban érhető el, a Konzum kávézó vendégei is ezt használhatják. A WC a Kossuth téren közvetlen az épület előtt közelíthető meg, lifttel is le lehet jutni, melyben Braille írás található, hangos bemondás itt sem. Az akadálymentes WC legutóbbi (2021. május) ottjártunkkor is félig raktárként szolgált, de kérésünkre 2021. júliusban kipakolták a nem odavaló takarítóeszközöket, amit nagyon köszönünk! Reméljük sikerül ezt az állapotot állandósítani.

Megközelítés:
busszal szinte az összes városi buszjárat megáll itt, a Konzum Áruház vagy Árkád megállókban kell leszállni. A buszok legtöbbje Pécsett akadálymentes. A járdák, zebrák akadálymentesek.

Autóval akadálymentes parkolási lehetőség 8 db a Kossuth téren a mélygarázsban.  

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
Kossuth tér 5
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
nem

Konzum Áruház 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás