A Magtár Látogatóközpont bejárata látható kívülről. Az ajtó mészkőből készült lépcsőn közelíthető meg, a lépcső külső oldalán masszív párkány, a fal felőli oldalon fémből és fából készített korlát látható. Az épület fala szürke, a háttérben láthatjuk a kávézó teraszát. A lépcső tetején egy fiatal nő áll.

Magtár

Kellemes kávézó és közösségi tér, igazi turista csemege!
A Székesegyház mögött található régi épületről van szó, a 18. században épült, és ahogy a neve is utal rá, eredetileg gabona tárolására szolgált. A jelenleg négyszintes létesítmény többfunkciós feladatot lát el, így turisztikai információs pont, konferenciák, közösségi események színtere, valamint a minőségi vendéglátás és borkóstolók helyszíne.

Jó példa a régi épületek akadálymentesítésére, némi segítség azonban elkél.

A Magtárba kerekesszékkel a déli oldalon, a lenti kapun lehet bejutni. A kapun csengetni kell, mellette egy felirat található telefonszámmal amely a fenti recepción szól. A segítség a kapuhoz érkezik, így jutottunk be kerekesszékkel a kiállítótérrel rendelkező pincén keresztül. A bejáratnál lépcsőlift található, mely szerencsére eddig mindig működött.

Az épületben található lift Braille írással, hangos alámondással van ellátva, így teljeskörűen akadálymentes látássérültek számára.

Fent tágas a tér található, akadálymentes WC-vel.

Van egy plusz emelet is, ahol az előadásokra, koncertekre fenntartott nagyterem kapott helyet, oda is fel lehet jutni akadálymentesen.

Az épület  kávézó belső, fedett részét is meg lehet közelíteni. A kávézó kényelmes, asztalai között folyosók, bőven elfér a kerekesszék.

A terasz sajnos nem 100%-ban akadálymentes, pedig fantasztikus kilátás nyílik a Székesegyházra innen.  Ide csak némi segítséggel lehet kijutni, az akadálymentesnek szánt feljárat nem igazán használható, ajánlatos a belső téren keresztül kijönni a teraszra. A teraszon 2 cm-es magasságú szintkülönbségek vannak, ezekkel óvatosnak kell lenni.

Megközelítés:
busszal 30, 130-as busszal az Árkád bevásárlóközponttól, a Csalogány presszónál kell leszállni a Kodály Zoltán utcai megállóban. Innen akadálymentesen lehet közlekedni a körforgalom 2 süllyesztett zebráján, és kb 50 méter a járdán a sorompóig. A sorompón gyalogosan át lehet menni, nem kell felnyittatni, van elég hely kerekesszékkel is.

Gyalogosan a Sétatéren keresztül lehet eljutni a Magtárig. A Székesegyház előtti tér akadálymentes kövezett út.

autóval parkoló a Magtár mellett és előtt található. Mindkettő az Aradi Vértanúk útjáról közelíthető meg. Felfestett mozgássérült parkoló nincs.

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
Szent István tér 6
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
igen

Magtár 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás