A kertben középen befedett régi kőkút áll, rajta egy különleges madárkalitka dekorációként, melynek a tetején fémből készült nagy kakas kukorékol bőszen. Háttérben a ház és a kert egy részletét látjuk.

Malom és Műhelyház Cserkúton

Malom és Műhelyház Cserkúton (MACSEK), közösségi tér, művészeti találkozóhely. Az egykori malomból kialakított kellemes, nagy udvarral rendelkező épület minden szeglete kínál valami érdekességet. A malommúzeum vezetéssel látogatható. Az akadálymentes színház- és vagy konferenciateremként is funkcionáló pajtaszínben 50 fő foglalhat helyet. Az udvarban szintén alkalmi színdarabok előadására van lehetőség.
Az udvar akadálymentesen bejárható, de az épülethez vezető egyenetlen talaj és a füves tér miatt inkább segítséggel ajánljuk. A WC használható akadálymentesen, de több hiányossága van, a kapaszkodók felkerülésére ígéretet kaptunk. 

Megközelítés:
Cserkút egy csodaszép kis falu a Jakab-hegy ölelésében, sok túraútvonallal. Akadálymentes bejárhatóságáról olvass itt az adatbázisunkban a Turistautak/Szabadidő kategóriában!
Autóval: Pécstől 5 km, a 6-os úton Szigetvár irányába a 204-205 km között jobbra a hegy felé az aszfaltos útra kanyarodva.
Busszal az autóbusz pályaudvartól Bakonya felé induló járatokkal. Helyi járattal a 26, 28 és 29-es buszokkal Cserkút-tetőig, onnan gyalog betonos úton kb. másfél km. 

Helyszín

Helység
Cserkút
Cím
Cserkút, Rákóczi út 18.
Városrész
Pécsen kívül
Akadálymentes WC
igen

Malom és Műhelyház Cserkúton 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás