A ház bejárata kifelé nyílik, nem automata, kis kb. 1 cm-es küszöbbel. Kint a talaj fából készült, bent sima padlócsempe. Vakvezető sáv nincsen. A bejáraton egyesületünk matricája látható.

Medvehagyma Ház

Orfű igen látogatott, teljesen akadálymentes rendezvény-, kiállító- és konferenciahelyszíne, Ökoturisztikai Látogatóközpont, gyönyörű helyen a Pécsi-tó partján. És 2022 őszétől már kávézó is! Nem csoda, hogy még esküvőket is szoktak itt tartani.

A Pelényi Margit Ybl-díjas építész tervei alapján készült épület Orfű és környékének egyik jellegzetes és népszerű növényéről kapta nevét. A medvehagyma nemcsak itt bújik ki az országban elsőként, de Orfű az egyik legnagyobb lelőhelye. A természeti örökség tudatos bemutatását szolgálja a ház. Nyaranta az épület tetején a Piknik Terasz várja a vendégeket hűsítő italra.

Akadálymentes a bejárat, bent kényelmesen el lehet férni, és akadálymentes WC található itt.

Innen indulva akadálymentesen el lehet sétálni a tóparton a gátig akár, de körbe is lehet járni a tavat.

Weboldal: Az akadálymentességről információ nem található.
Minden menüpont kiválasztható és olvasható, egyszerű felépítés, könnyű használhatóság.

Megközelítés:
autóval Orfű Pécsről 16 km, körülbelül 20 perc vezetés. Pécsről két irányból jutsz el: Uránvároson keresztül, Daindol felé. Ez a legnépszerűbb út, a busz is erre jár. Vagy a belvároson át a Hunyadi úton a Pálosok templomtól felé, át a hegyen a Lapisi úton. Az Orfű felé vezető utak szerpentinesek, erre számíts. Parkolni a Medvehagymaházzal szemben az út túlsó oldalán lévő parkolóban tudsz.

busszal Pécsről a távolsági autóbusz pályaudvarról indulnak buszok. A menetrendet itt találod: https://menetrendek.hu/ Amennyiben akadálymentes buszra van szükséged, igényedet előzetesen jelezd a forgalmi irodán az alábbi számon: 72/520-154. 

Helyszín

Helység
Orfű
Cím
Dollár u. 2/1.
Városrész
Kultúra
Akadálymentes WC
igen

Medvehagyma Ház 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás