A vendéglátóhely kívül sárga festést kapott, bejárata szürkés színű, üvegezett. Az ajtó nyitva áll, mellette kétoldalt magas leanderek pihennek szürke cserepükben. Balra egy fekete pólós felszolgáló hölgy a terasz asztalainál épp a munkáját végzi.

Nana Bistro&Bar

Különleges, rendkívül kedvelt, színvonalas étterem és rendezvényhelyszín a városháza aljában, a belváros szívében. Az Akadálymentes Pécs adatbázisunk indulásakor ez volt a legelső helyszín amit feltártunk. A kedves hozzáállás sokat segített a munkánk folytatásában, lendületet és bátorságot adtak akkor ők nekünk.

A bejárat akadálymentes, kényelmes dőlésszögű, széles, állandó rámpával, küszöbök nélkül. Az ajtó nem automata, de a pincér minden vendég előtt szélesre tárja. Az étteremben kényelmesen el lehet férni kerekesszékkel is. A galériára nem lehet felmenni.

Update: a női és férfi WC mellett egy külön, nagyobb méretű WC található az étteremben. Ezek bejárati ajtaja tolóajtós, küszöb nincsen. 2023 március végére sikerült elérni, hogy a  nagyobbik WC-ben egyik oldalt szabályos kapaszkodót szereltek fel, és az automatikusan lekapcsolódó lámpa világítási idejét is hosszabbra állították. Hálás köszönet érte, így már mi is bátrabban visszük oda vendégeinket.
Így ugyan még mindig nem nyilváníthatjuk teljesen akadálymentes WC-nek  a Nana egyik toalettjét, hiszen továbbra is nagyon hiányzik a megbeszéltek szerint a WC másik oldalán a falra szerelt L alakú kapaszkodó, és a vészcsengő. De már többek számára használható fogyatékossággal élőként. Ígéretük szerint a WC fal felőli oldalára is nemsokára kapaszkodó kerül. Kivárjuk :)

Megközelítés:
autóval a legközelebbi mozgáskorlátozott parkolóhelyek a Dzsámi mellett a bíróság épülete előtt 1 db, a Mária utca elején 2db, a Nagy Lajos Gimnázium mellett a Janus Pannonius utca elején 1 db.

busszal az Árkádnál érdemes leszállni és akadálymentesen 10 perc alatt el lehet ide jutni az Irgalmasok utcája, Széchenyi tér, Király utca útvonalon. Vakvezető sávok is segítik az eligazodást. 

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
Király u. 2.
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
igen

Nana Bistro&Bar 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás