A színháztéren álló gyönyörű, régi színházunk látható egy körpanoráma képen. A színház előtt macskaköves burkolat nehezíti mindenki életét. A színház bejáratától jobb és baloldalra szökőkút található.

Nemzeti Színház

A Nemzeti és a Kamaraszínház a belváros szívében, csodálatos épületben található. Mindkettő akadálymentes, bár közel sem tökéletes.

Egy komplexumról van szó, a Nemzeti színházat a Kamaraszínházon át lehet megközelíteni kerekesszékkel, segítség nélkül, akadálymentesen.
A Nemzeti színházba a kamaraszínházban található lifttel lehet feljutni. A folyosók kissé zegzugosak, a páholyokba vezető folyosóra egy kicsit magasabb küszöb vezet, de áthidalható akadályt jelent.

Ha az alsó nézőteret választod, akkor egy eléggé meredek aluminium rámpával kell megbirkóznod, ezen lehet a folyosó végén lejutni a földszinti nézőtérre. A rámpa ingatag, csak jóindulattal akadálymentes, így mindenképpen kell segítség.

A Nemzeti Színház lenti nézőterén 4-5 kerekesszékes elfér. Ezen a szinten található a valóban teljes mértékig akadálymentes mellékhelyiség is. A kamaraszínházban külön akadálymentes WC nincs.

Látássérült nézőként a színházon belüli eligazodáshoz mindenképpen kísérőre van szükség. Vezetősáv sehol nincs kiépítve az épületben, azonban a személyzet hozzáállása kitűnő a fogyatékossággal élő emberekhez. Bárki jelzi a pénztárnál, hogy segítségre van szüksége, mindig tudnak biztosítani személyi segítőt.

Indukciós hurok a hallássérülteknek nincs, ám a Pécsi Nemzeti Színházban látás- illetve hallássérültek számára is rendeznek narrált színházi előadásokat a 90 Decibel Projecttel együttműködve profi narrátorok közreműködésével.

A színház weboldalán nem találtunk akadálymentes menüpontot. Mozgássérült szempontból mégis jól használható. Látássérült szempontból azonban az ajánlatok folyamatos felbukkanása használhatatlanná teszi az oldalt. A képek sajnos nincsenek feliratozva semmilyen módon.

Megközelítés:
helyi tömegközlekedéssel az Árkádtól kényelmesen 15 perc alatt el lehet jutni a színházig gyalog, akadálymentesen. A színház előtti tér meglehetősen átgondolatlanul macskaköves, itt is elkél ezért a segítség. Vakvezetősáv nincsen.

autóval a legközelebbi akadálymentes autóparkoló a Fürdő utca és Tímár utca sarkánál található.

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
Színház tér 1
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
igen

Nemzeti Színház 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás