Nevelési Központ rámpa

Nevelési központ

A Nevelési központ egy komplex sport- és közművelődési intézmény Pécs "Kertváros" nevű városrészében, óvodákkal, iskolákkal, kollégiummal, könyvtárral, színházteremmel, étteremmel, sportegységekkel.

A városrész lakóinak, de egész Pécsnek fontos intézményrendszer.
Akadálymentesítéskor sajnálatos módon csak a mozgássérültekre gondoltak, így más szempontból nincs akadálymentesítve az épületegyüttes.

A központi épületbe oldalt beton rámpán lehet bejutni, ami néhány méterre van mozgássérült parkolótól. A rámpán felérve az első emeletre jutunk, itt található az akadálymentes színházterem, és egy akadálymentes WC is.
Innen lifttel lehet lemenni az aulába illetve fel a könyvtárba.
Az aulában található a porta, büfé, és egy közösségi tér. A porta és a közösségi tér között lépcsős szintkülönbség van, ezt korlátlifttel oldották meg.
A második emeleten lévő könyvtár tágas, kerekesszékkel kényelmesen el lehet férni a polcok közt is.
A sportegység is akadálymentes, a szintek között lifttel közlekedhetünk.
Itt szépséghibája az akadálymentes WC-nek, hogy a sajnos ott található pelenkázót nem lehet felhajtani, ezért elég szűkös a hely. A tornateremben a PTE PEAC para boccia szakosztály edzései zajlanak. Vannak kisebb tornatermek, melyek akadálymentesek, az uszoda azonban nem akadálymentes.

Megközelítés:
buszokkal 1, 3, 6, 7, 7Y, 22, 23, 23Y, 24, 55, 60, 60A, 103, 121, 130, 130A. A Nevelési Központ megállónál kell leszállni. Innen néhány perc akadálymentesen a komplexum.

autóval a főépületnél két mozgássérült parkoló található, a Csontváry utca felől.

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
Apáczai Csere János körtér 1
Városrész
Kertváros
Akadálymentes WC
igen

0 Vélemények

Vélemény hozzáadása

Értékelésed:

Megszakítás