A főbejárat előtt áll Balázs és Evelin. Látszik, hogy akadálymentes, széles terepen lehet megközelíteni a bejáratot, azonban nagyon enyhe lejtő érzékelhető. A főbejárat előtt közvetlen áruk vannak kipakolva.

OBI Barkácsáruház

Pécs sűrűn lakott városrészében, a 2022-ben megújult Interspar egyben új, a városban régen várt  szomszédot kapott, az OBI barkácsáruházat. A két áruház egy épületben, egymás mellett található. A barkácsáruházban mintegy 6000 négyzetméteren kaptak helyet a sokak számára hasznos termékek. Bejárásunk alatt Rozsár Zsolt áruházvezető kalauzolt minket.

Az üzlettérbe két megközelítéssel juthatunk be: a parkolóból a főbejáraton, vagy az Intersparból a két áruház közötti átjárón keresztül. Mindkettő akadálymentes. A bejárati ajtók fotocellásak, a járószint azonos magasságú.
A parkoló felől, a mozgássérült parkolóktól nagyon enyhe lejtő (max 2%) vezet az OBI bejáratához. A 13 darab akadálymentes parkoló felfestéssel és táblákkal is ki van emelve.

Az OBI teljes területe kerekesszékkel akadálymentes. Látássérülteknek a térburkolatban taktilis sávok és Braille feliratú tájékoztató táblák nincsenek. Hallássérülteknek indukciós hurok nincs.

Az OBI–ba belépve a vevőszolgálat fogad, melynek pultja nem akadálymentes, kerekesszékből nem lehet elérni, a látássérülteket és siketeket segítő eszközök nem állnak rendelkezésre.
E hiányosságokat a személyzet hozzáállása, segítőkészsége ellensúlyozza, mint az alábbiakban is olvasható:
az üzlettérben a speciális szükségletű vásárlóknak úgy nevezett “kontakter” munkatárs segít a vásárlás teljes folyamatában. A kontakter munkatársat a bejárathoz legközelebb eső „Szívesen segítünk” standnál találjuk meg.
További segítség, hogy akinek speciális segítségre van szüksége a vásárlásban, az alábbi email címen ezt jelezheti 2 nappal érkezése előtt: obihu039.vez@obi.hu. Az email-es levelezés során pontos informálódásra van lehetőség, illetve előzetesen lehet egyeztetni milyen segítséget igényel a fogyatékossággal érkező, így gördülékenyebb lesz a vásárlás.

Az OBI nem rendelkezik akadálymentes WC-vel, ám az Interspar mosdóját lehet használni.
Az akadálymentes WC az Interspar oldalán a gyógyszertár mellett, feliratokkal jelezve található az épület északi részén. Kóddal nyílik, amit a kasszáknál fellelhető recepción lehet elkérni. Billentyűzete könnyen kezelhető.
Maga a mosdó kerekesszékkel jól használható, a megfelelő eszközökkel ellátott: vészjelző, szappanadagoló, WC melletti kapaszkodó. Érdekesség, hogy a mosdókagyló magassága állítható egy kar segítségével, hogy megfelelően alá lehessen állni kerekesszékkel.

Weboldal:
mozgássérültek számára használható, de külön akadálymentes menüpont nincs feltüntetve. Látássérült szempontból a termékeket jól lehet követni, olvasni, képleírások sajnos nincsenek az oldalon.
Házhozszállítást lehet kérni.

Megközelíthetőség:
Busszal az Árkádtól a 6, 7, 7Y, 8, 23Y, 24 es buszokkal valamint az Autóbusz állomástól a 41, 42, 43 as buszokkal lehet elérni, a a Béke utca megállóban kell leszállni. A megállótól  5-6 perc gyaloglás, a járda, zebra akadálymentes. 

Autóval a Siklósi úton keresztül az Intersparral közös nagy parkolóban lehet megállni. A 13 darab, piktogrammal ellátott, színnel kiemelt, táblákkal jól jelzett mozgássérült parkoló mind az OBI, mind az Interspar vásárlói számára használhatóak. A mozgássérült parkolók körülbelül  50 m távolságra vannak a két áruház bejáratától.

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
Pécs 7622 Siklósi út 37.
Városrész
Kertváros
Akadálymentes WC
igen

OBI Barkácsáruház 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás