Tóparti sétány, egy fa építménnyel, melyen be lehet menni a tó fölé. Egy kerekesszékes hölgy ezen a fa részen van. Az úton egy személy biciklizik egy pedig fut. A kép baloldalán belógnak egy fűzfa ágai. A háttérben három épület található.

Orfű

Egyike az ország legkedveltebb turisztikai célpontjainak, nekünk is nagy kedvencünk!
Az évente megrendezett Akadálymentes Turizmus Nap helyszíne is, melynek egyesületünk is szervezője (https://akadalymentesnap.hu/)

Négy csodálatos tó található itt, ezek közül a Pécsi tó (Nagytó) körbejárható akadálymentesen, nagyon szép kirándulás.
Ajánlott indulás a Medvehagyma Ház látogatóközponttól (ami teljesen akadálymentes, a WC is) a tóparti egyenes, térköves sétányon.
Az Aquapark felé indulva a nyugati oldalon a vitorlás egyesület stége után elfogy a tó melletti sétány, az autóútra kell kimenni és ott haladni egészen a gátig.  A forgalom nem vészes, kisebb emelkedők azonban vannak.
Ezen az oldalon két büfé is található, az első, az Árnyas Part Büfé akadálymentes, a WC sajnos nem. A teraszán érdemes megpihenni és enni-inni egy jót.
A gátról csodálatos a panoráma, ezen átkelve a keleti oldalon végig ismét a tóparti sétányon lehet kényelmesen haladni.
Közeledve a kiindulóponthoz a Kajakos Büfé ismét akadálymentes, a WC is, itt is fel lehet frissülni, enni-inni.
További akadálymentes WC pedig  a falu központjában az önkormányzat épületében található és használható.

Weboldal: Néhány információ elolvasható ugyan, de sok a címkézetlen gomb és menüpont, a programok naptára nem használható, a szálláslista nem olvasható el semmilyen mértékben. Nem akadálymentes az oldal.

Megközelítés:
busszal Pécsről a távolsági autóbusz pályaudvarról indulnak buszok Orfűre, a Községháza megállónál kell leszállni. A menetrendet itt találod: https://menetrendek.hu/ Amennyiben akadálymentes buszra van szükséged, igényedet előzetesen jelezd a forgalmi irodán az alábbi számon: 72/520-154.

autóval Orfű Pécsről 16 km, körülbelül 20 perc vezetés. Pécsről két irányból jutsz el: Uránvároson keresztül, Daindol felé. Ez a legnépszerűbb út, a busz is erre jár. Vagy a belvároson át a Hunyadi úton a Pálosok templomtól felé, át a hegyen a Lapisi úton. Az Orfű felé vezető utak szerpentinesek, erre számíts.

Helyszín

Helység
Orfű
Városrész
Pécsen kívül
Akadálymentes WC
Igen

Orfű 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás