A képen a Pécs Pláza főbejárata, kék színű fotocellás ajtó, felette a pécs pláza lógója, nagy szürke tartóoszlopok. Látszanak még emberek a pláza előtt és egy gyalogátkelő, aminek a végén három rövid oszlop van egymás mellett.

Plaza

A Pécs Plazaban örömmel mondhatjuk, hogy minden akadálymentes: nemcsak a bejáratok, az akadálymentes WC, a jól követhető, logikus kitáblázás, hanem a vezetőség hozzáállása is. Jobbító jelzéseinket komolyan veszik, és igyekeznek minél gyorsabban változtatni. Köszönet érte!
Minden boltban akadálymentesen tudunk közlekedni, kivéve talán a kínai boltot, ahol az áruk zsúfoltsága miatt nehezen fértünk el kerekesszékkel.
A Plazahoz közel, egyik oldalán egy Aldi, másik oldalán egy Penny is található, így egyben az élelmiszerbevásárlás is megoldott.

A mozi lépcsőlifttel megközelíthető, itt jobban örülnénk egy stabil rámpának az önálló életvitel elősegítése érdekben. A mozitermekben közbenjárásunkra lehetséges kerekesszékkel elhelyezkedni és élvezni a filmeket. Bővebb leírást a moziról itt az adatbázisban a Cinema Citynél vagy a "Kultúra" kategóriában találsz.

Mozgáskorlátozottak részére mindhárom bejáratnál található széles, megfelelő parkoló. A mozihoz közeli bejáratnál szintén kérésünkre áthelyezték a mozgássérült parkolót könnyebben megközelíthető helyre. A másik két bejáratnál a mozgáskorlátozott parkolók kialakítása nem teljesen praktikus.

A Plazahoz vezető járdák akadálymentesek, látássérülteknek taktilis jelek is segítenek.

A belső tereket, burkolatokat felújították. A sima kőburkolat, széles terek jól járhatóak kerekesszékkel. Látássérülteknek taktilis jelek nincsenek, de nagyon jól megoldották a kontrasztos színek használatát a burkolaton. 

Weboldal:
Külön akadálymentes ikon nem található az oldalon. Ez nem okoz nehézséget, hiszen látássérültként nagyszerűen használható, minden információ olvasható, az üzleteket is listázni lehet, sőt a lenyíló buborékok is működnek. A fizetésnél enterrel felolvassa az elfogadott fizetési módokat.
A parkolásnál kiemelik, hogy akadálymentes parkolók találhatóak (igaz nem írják pontosan hol). A mozi menüben pedig "Diák-, junior-, szenior-, fogyatékkal élő jegy" kategóriát találunk.

Megközelítés:
busszal,  a Vásártér megállónál kell leszállni. A megálló és a zebrák akadálymentesek. A buszok szinte mindegyike akadálymentes Pécsen.

autóval a Plaza ingyenes parkolójában. Akadálymentesen parkolni a mozihoz közeli bejáratnál kényelmesen lehet, a többi bejáratnál nincsenek túl jó helyen a mozgássérült parkolók. Érdeklődni a call centerben lehet: 06 80 800 800

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
7632 Pécs Megyeri út 76.
Városrész
Kertváros
Akadálymentes WC
igen

Plaza 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás