Hosszú, márványpadlós folyosót láthatunk, baloldalon fehér ajtókkal, jobboldalon ablakokkal és fehér széksorral. A falakon vörös csempe.

Rendelőintézet Belváros

Látszik az akadálymentesítési szándék, ami mintegy 10 éve megtörtént, de mára több eleme elavulttá vált.

A főbejárat akadálymentes, de az ajtó nem önműködő, kifelé nyílik.
Az épületen belül a földszinten a recepció tágas, 2 rámpán is fel lehet jutni a magasföldszintre.
A recepció előtt régen profi vakvezető sáv volt, ami mára szinte teljesen elkopott.

Mindkét szintre félig akadálymentes lift visz: nem gondoltak ugyanis a látássérültekre, nincs hangalámondás, és Braille szimbólum. 2 kerekesszék viszont elfér bennük.

A két emelet mindegyikén van akadálymentes mosdó, némi hibákkal, melyeket kérésünkre szintén korrigálni fognak. Az első emeleten lévő viszont félig egybenyílik a női mosdóval, közös az egyik ajtajuk.

A két emelet folyosói kellőképpen szélesek, el lehet férni bennük.

Sajnos a hallássérültekre, siketekre nem gondoltak, bár a recepción kitették a hallássérülteknek segítő logot.

Megközelítés:
busszal az Árkádtól vagy Budai vám felől a 2, 2A, 4, 4Y, 13, 14, 104, 104E buszokkal, a 48-as téri megállóban kell leszállni. A zebrák, járdák akadálymentesek. Fehérhegy, Budai vám felől ugyanezekkel, plusz még a 60 as és 60Y buszokkal lehet megérkezni.

autóval érkezőknek a rendelő északi oldalán közvetlen rámpán van mód bejutni az épületbe. Ez a rámpa biztonságosan csak segítséggel járható. Az autóknak mozgássérült parkoló meglepetésünkre nem áll rendelkezésére. A rendelő gondnoka ígérte, hogy kezdeményezni fogja mozgássérült parkoló kialakítását. 2022 év végéig még nem valósult meg, ezért ismét jeleztük az illetékesnek ennek szükségességét. 

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
Lánc u. 12.
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
igen

0 Vélemények

Vélemény hozzáadása

Értékelésed:

Megszakítás