A Csontváry rendelő bejáratával állunk szemben. Az épület zöld színű. A képen szerepel 3 ember. Egy férfi támasztja az ajtót, mögötte egy kerekesszékes férfi jön ki az ajtón. Az úr előtt egy hölgy áll.

Rendelőintézet Kertváros

Pécs legújabb, minden akadálymentes igényt kielégítő rendelőintézete.

A rendelő épületébe minden irányból akadálymentesen be lehet jutni. A belső folyosók, a rendelő előtti várakozó terek tágasak. A rendelők ajtajánál jól láthatóan ki van írva Braille irással a rendelő funkciója, az orvosok neve sajnos nem.

Mind a két emeleten van akadálymentes WC.

A rendelő hallássérültek számára is akadálymentes. A hangot felerősítő készüléket adnak számukra a recepción, melyet a páciens magával visz, és az orvossal a rendelőben közösen működteti. A recepción egy kis piktogram jelzi ezt a lehetőséget.

Látássérültek számára is akadálymentes az épület, de a liftben a Braille jeleken kívül a beszédhang sajnos itt is lemaradt! Az egész épület vezető burkolati jelekkel el van látva.

A lift akadálymentes.

Weboldal: A designerek nagy hangsúlyt fektettek az akadálymentességre, a lenyíló menük is akadálymentesek, az oldal címsorozott, rendelők, orvosok, egyéb infók megtalálhatóak és képernyőolvasóval is elolvashatóak.
Az akadálymentesítés menüben 2 méretű betű választható, a normál nézet mellet nagy kontraszt is választható.

Megközelítés:
busszal a belvárosból 3, 6, 7, 23Y, 24-es járatokkal, a Csontváry utca megállóban leszállva. Onnan 2 perc gyalog a rendelő bejárata akadálymentes, vezetősávokkal ellátott járdákon.

Autóval a rendelő bejáratától 50 méterre lehet 2 db akadálymentes parkolóban megállni. Gyalog az autótól a bejáratig el lehet jutni akadálytalanul.

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
Csontváry u. 2
Városrész
Kertváros
Akadálymentes WC
igen

Rendelőintézet Kertváros 1 hozzászólás

Írj véleményt
5
1 hozzászólás
  • Evelin

    Látássérültek számára is a városban példaértékű az intézmény akadálymentessége. A lift sajnos nem beszél, ami számunkra nagy hiányosság, erre jó lenne megoldást találni, ha nyílna rá lehetőség, de egyedül is többször járok ott, a vezetősávok megléte és a Braille-írás az ajtóknál nekem személy szerint nagy segítséget jelent.

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás