Épület bejárata. Bal oldalról haladva, fehér keretű üvegajtó, szürke kilinccsel. Az ajtó balra nyílik. Rajta egy dohányzást tiltó tábla. Mellette az üvegajtó másik fele, ezen nincs kilincs. Rajta egy BEJÁRAT feliratú tábla, alatta zöld nyíllal. Az ablakon kicsit leljebb a People First egyesület matricája, mely az akadálymentesítést jelzi. Mellette üvegablak, rajta a következő felirat: PMJV EGYESÍTETT EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK. Fölötte az intézmény logója. Mellette automatikusan nyíló ajtó, mely nyitva áll. Belül sárgás fal és egy szemetes láda látható. Kívül a fal legszélén egy ugyanilyen üvegablak ugyanilyan felirattal és logóval. Az üvegablak-sor fölött sokkal kisebb üvegablakok, az ajtó fölöttin a következő felirat: DR. VERESS E. U. 2.

Rendelőintézet Uránváros

A rendelőt 2020-ban felújították, ennek köszönhetően akadálymentessége sokat fejlődött.

A bejárat széles, jó dőlésszögű rámpával, teljesen akadálymentesen elérhető, az ajtó önműködő.
A belső terek akadálymentesek, kerekesszékkel is jól el lehet férni.

Látássérülteknek azonban a felújítás után sem lett akadálymentes, nincs vezetősáv sehol, de a személyzet szívesen segít.
Hallássérülteknek indukciós hurok, siketeknek digitális sorszámkijelző nincsen.

A főépület minden szintjén található akadálymentes mosdó, újak, minden igényt kielégítőek.

Két lift van: a kisebbikbe egy kerekesszék, a nagyobba kettő is elfér, a liftek azonban látássérült szempontból nem akadálymentesek.

A Kardiológiára, mivel az egy fél szinttel eltolt épületrészben kapott helyet, egy új belső rámpán lehet eljutni.
A Laborba pedig egy hátsó, akadálymentes, csengővel, rámpával ellátott épületrészen kell keresztülmenni. A labor környékén nincs akadálymentes mosdó.

Weboldal: A designerek nagy hangsúlyt fektettek az akadálymentességre, a lenyíló menük is akadálymentesek, az oldal címsorozott, rendelők, orvosok, egyéb infók megtalálhatóak és képernyőolvasóval is elolvashatóak.
Az akadálymentesítés menüben 2 méretű betű választható, a normál nézet mellet nagy kontraszt is választható.

Megközelítés:
autóval az Árkádtól kb. 7 perc alatt megközelíthető a Zsolnay szobor-Szabadság u-Mártírok útja-Veress Endre u útvonalon. A nagy parkolóban  3 mozgássérült hely van közvetlen a rendelő mellett, padkamentesen el lehet jutni a főbejáratig.

Busszal: 4, 4Y jelű buszokkal, egész a rendelő ajtajáig. A 23Y, 24-es buszokkal a Mecsek Áruház megállónál kell leszállni, majd onnan gyalog, akadálymentesen pár perc alatt elérhető. A 2A és 2-es buszokkal is szintén a Mecsek Áruház megállónál leszállva el lehet a rendelőig jutni.
A rendelő környéke akadálymentes.

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
Veress Endre u. 2,
Városrész
Uránváros
Akadálymentes WC
igen

Rendelőintézet Uránváros 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás