Újabb kedves részlet, kisebb régi hordóra helyezett régi tejes kancsók között egy táblácska Selyemfestő kert felirattal.

Selyemfestő kert

Kirándulás és selyemfestés egyben.

A Selyemfestő Kert tulajdonosa maga jelentkezett, hogy szeretne az adatbázisunkban részt venni, és különleges hangulatú, csodaszép kertjét, illetve a selyemfestést fogyatékossággal élőknek is kínálni.

A selyemfestésen egyszerre 6-8 fő tud részt venni, olyanok is, akiknek nehezebben mozog a keze, vagy nem látnak jól. Kipróbálták és nagyon szeretik családosok, autista gyerekek, cégek, gyerektáborok is. Aki egész nap élvezné itt a csendet, a tájat 15.000 Ft-ért szakértői segítséggel festhet, el is viheti magával a selymet amit készített, és kap egy jó ebédet, akár egy pohár rosét is. Lehet csak néhány órára is jönni, ez 5000 Ft-ba kerül.

A cél a lelassulás, a nyugalom, a természet élvezete, ezért itt csak kinti szoba-WC található, és vödörből moshatunk kezet. Eső ellen azonban a terasztető remekül véd.

Aki gondolja, akár tovább is kirándulhat, a gyönyörű Égertető innen fél óra.

Megközelítés:
a Patacs-Rácváros határán, a domb tetején található madárcsicsergős nyugalom szigete kerekesszékkel, és nehezen járóknak csak autóval megközelíthető! A kertbe teljesen be lehet hajtani, ám a füves terep is igényelhet némi segítséget. Csodás kirándulás lehet azoknak, akik jól tudnak közlekedni a Rácvárosi templomtól föl az Ürögi határútra, ez 1300 méteres fölfele tartó út.

Busszal a 25, 26, 27 és 28-as járatokkal Rácvároson kell leszállni. A terep nem akadálymentes. Lehet indulni az Uránvárosi buszvégállomástól is, ez plusz 6-700 méter. Pécs minden részéről ide érkeznek a buszok.

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
7634 Pécs, Ürögi határút 66.
Városrész
Uránváros
Akadálymentes WC
nem

Selyemfestő kert 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás