A WC újabb képen, minden oda nem illő dolgot kipakoltak. Belépve szemben balra a falon radiátor, mellette a kézmosó fali papírtörlő tartóval és szappanadagolóval. A szemben lévő falon balra a WC szabályos kapaszkodókkal, vészcsengővel balra a falon. Jobboldalt még mindig valami takarítógép parkol az akadálymentes WC-ben.

Széchenyi tér nyilvános WC

Akadálymentes WC a belváros szívében, a fő tér közvetlen közelében a Ciszterci közben a Pécsi Galéria mellett. A kulcsot  külön kell kérni a mellette lévő "irodán", ezért kérésünkre az ajtóra csengőt szereltek fel.
A WC-t a Széchenyi téren két helyen is tábla jelzi.

Sajnos jó pár éve állandó küzdelmet folytatunk azért, hogy megfelelő állapotban legyen a város turisztikai központjában található akadálymentes illemhely. Hol a város főterét tisztító hatalmas takarítógépet tárolják itt, hol a tisztasággal van gond, de volt, hogy hónapokig zárva volt.

Eddigi kálváriánk ezzel a WC-vel:

2019 júliusában kértük először az önkormányzat városüzemeltetési cégét (Biokom), a WC üzemeltetőjét, hogy ne ott tárolják a takarítógépet, mert vagy az fér be, vagy egy kerekesszékes ember és segítője. Kértük továbbá, hogy szereljenek csengőt az ajtóra, mert a lépcsőn sajnos nem tud felmenni elkérni a kulcsot egy mozgássérült vagy vak ember. A Biokom készséggel eleget tett a kérésünknek, aminek akkor nagyon örültünk és hálásan köszöntünk.

Azután kiderült, hogy folyamatosan ellenőriznünk kell ezt a helyszínt, mert mindig történik valami meglepetés ami miatt nem használható az akadálymentes WC.

2020 szeptemberében ismét ott találtuk a takarítógépet, és a WC állapota sem volt rendben. Szóltunk, kis idő múlva javították, köszöntük.

2022 decemberi ellenőrzésünkkor sajnos azt láttuk, hogy ismét raktárnak használják, az akadálymentes WC megközelíthetetlen. Jeleztük az illetékeseknek.

2023 júniusban a "Technikai okok miatt zárva" felirat fogadott minket az akadálymentes WC ajtaján. Az ott dolgozók elmondása szerint ez hosszú hónapok óta így van. Sőt, a takarítógép ismét az akadálymentes WC-ben állt.

Jeleztük a fenntartónak, hogy méltatlannak tartjuk ezt az állandó játékot.

2023 szeptemberben ha magyarázatot nem is, de választ kaptunk. Udvarias levelükben jelezték, hogy az illemhely ismét "teljes körűen használható, megoldódott a súrológép tárolása és sikerült elhárítani a műszaki hibákat". A csengőt lecserélték állandó, stabilan működőre.
Ott jártunkkor azonban nem voltunk teljesen elégedettek, továbbra is vannak fenntartásaink a WC állapotát illetően. Ez még mindig nem méltó egy turisztikai célponthoz, aminek Pécset is tartjuk.

2023 decemberben az akadálymentes WC továbbra is koszos, rendetlen, tele van takarítóeszközökkel. Használatáért ennek ellenére 200Ft-ot kell fizetni fogyatékossággal élőknek is. :(

Megközelítés:
busszal az Árkádtól gyalog akadálymentesen az Irgalmasok utca, Széchenyi tér útvonalon.

autóval akadálymentes parkolók a Perczel utcában, a Széchenyi téren pedig a Nagy Lajos Gimnázium mellett  (Janus Pannonius utca) és a bíróság épülete mellett a Mária utcában.

Széchenyi tér nyilvános WC 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás