havi hegy templom

Tettye/Havi hegy

A Tettye és a Havi hegy csodálatos részei a városnak, kihagyhatatlan városi kirándulás ha föntről akarunk rátekinteni erre a gyönyörű városra. A belvárosból pillanatok alatt elérhető.

A Tettye tér remekül akadálymentes, kerekesszékes lehajtók, széles járdák mindenütt, Braille írással jelzett helyszínek, vezetősávok látássérülteknek.
Ugyanez a helyzet a Havi hegyen is.

Meglepő, de akadálymentes WC-ket is találni: a Tettyei Mésztufa-barlang és a Tüke Borház is remek illemhelyekkel rendelkezik, de a Tettye Vendéglő WC-je is használható.

A Tettye Mésztufabarlang vegyes érzéseket keltett bennünk, bár nagyon izgalmas látványosság: fogyatékossággal élőknek kedvezményes jegy nincs feltüntetve. Az idegenvezető elmondása szerint jártak már kerekesszékesek a 40 perces vezetett túrán a barlangban, de hallás- és látássérültekre nem készültek, nincs felirat sem a videókon, sem a látnivalókon, és Braille írás sem. Jeleztük ebbéli igényünket.

A Havi hegyről nyílik a legszebb kilátás a városra, nem véletlenül épült itt szép körsétány. Igen kedvelt sétálóhely és akadálymentes.
Lenyűgözően szép a kis kápolna, a Havas Boldogasszony templom, ez Pécs legszebb fekvésű temploma, melyet a pécsiek az 1690-91-es pestisjárvány elmúltával, fogadalomból építettek. Ezt sajnos kerekesszékből csak kívülről csodálhatjuk, mert nem akadálymentes.

Megközelítés:
busszal a 33-as helyi buszjárattal akadálymentes járattal lehet eljutni, a Tettye téren kell leszállni.

Autóval a Magaslati úton, vagy a Tettye utcán érkezhetünk a parkhoz, parkolni a Tettye Étterem előtt lehet, vagy mozgássérült parkoló a tér aljában a Böck J. utcában található 2db.

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
Tettye, Pécs, Pécsi járás, Baranya, Southern Transdanubia, Transdanubia, 7603, Hungary
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
igen

Tettye/Havi hegy 1 hozzászólás

Írj véleményt
1
1 hozzászólás
  • vorosbegy79

    A mésztufabarlang bejáratánál nincs parkolási lehetőség.

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás