Az uránia mozi bejárata az épületből kifelé fotózva látható. Az épületben a fénykép készítőjének háttal egy kerekesszékes férfi csíkos pólóban, vele szemben a mozi előtti kis aszfaltozott téren egy feketepólós nő és egy vak férfi kockás ingben és farmerban.

Uránia Mozi

A mozi akadálymentességét illetően nagyon megoszlottak a vélemények az egyesületünkön belül. Összességében nem mondanánk akadálymentesnek, de a bátor vállalkozók tudnak mozizni.

A bejárat teljesen akadálymentes, de itt csak az előtérbe lehet bejutni, ahol jegyet vásárolhatunk és a büfé található, viszont innen három lépcső vezet be a nézőtérre, ami paradox módon a mozi felújítása előtt nem volt ott.

Az akadálymentes(ebb) bejárat egy folyosóra visz, utána át kell vágni az udvaron, ami nem mondható akadálymentesnek: a járda göcsörtös, belóg a gaz, szűkös fordulók vannak, a hátsó ajtónál picit magas küszöb (2-3 cm).

Miután bejutottunk a nézőtérre, már nincs akadálya a szórakozásnak.

Akadálymentes mellékhelyiség nincs, nem is tervezik, mivel műemlékvédelem alatt áll az épület (bár ez szerintünk nem elfogadható ok).

Látássérült szempontból nem volt gondunk a közlekedéssel, annak ellenére, hogy nem volt vakvezető sáv. A filmet pedig látássérült tagunk tudja élvezni.

Hallássérülteknek a kommunikációs akadálymentesítés egyik legfontosabb eszköze a feliratozás, amit az Uránia moziban sajnos nem tudnak biztosítani. Emiatt hallássérültek számára élvezhetetlen a mozi.

Megközelítés:
busszal a Kórház téri és a Petőfi utcai buszmegállók között helyezkedik el, pont középen, a járdák járhatóak, de nem akadálymentesek.

autóval mozgássérült parkoló nincs, előtte van 2-4 parkolóhely.

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
Hungária u. 19
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
nem

Uránia Mozi 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás