Boltíves bejárat, barna és fehér bejárati ajtóval, felette körívben sárga panelek díszítésképpen. A bejárat előtt hárman állnak. Balról jobbra egy kerekesszékes férfi, egy hölgy fehér bottal a kezében, és egy férfi.

Városháza

Matricás projektünk keretében ezt az igen fontos, és gyönyörű épületet is bejártuk, és őszintén elszomorodtunk. Bár a Városháza munkatársai maximálisan segítőkészek, sajnos az akadálymentesség igencsak hiányos.

A kapun belépve először örültünk, hogy automata ajtó fogad, de rögtön egy kétszárnyú fa ajtó állja utunkat, ami nem önműködő, így nem is akadálymentes.

Rámpát építettek a feljárathoz, ám rettentően meredek, csak komoly segítséggel használható.

A 3 szintre lifttel fel lehet jutni, ám a lift igen régi, nehéz fémajtó és még pluszban kézzel nyitogatható-zárható faajtó nehezíti a ki-bejutást. Ráadásul egy másik ajtón kell kiszállni a liftből, ami kerekesszékkel tolatási, helyezkedési gyakorlat.

Akadálymentes WC nincs.

Látássérülteknek vezetősáv sehol nincs az épületben.

A liftben Braille írás található, ám nincs hangos beszélő.
Máshol Braille feliratok nincsenek.
Hallássérülteknek indukciós hurok nincs.

A recepción a személyzet nagyon segítőkész, fogyatékossággal élőkkel kapcsolatos felkészítést, érzékenyítést azonban nem kaptak.

A Városháza tornya nemrég látogatható lett, melyből nemcsak pazar kilátás élvezhető, de két múzeumot is ingyenesen megcsodálhatunk. A toronyba szintén nem lehet akadálymentesen feljutni.

Érdeklődésünkre megtudtuk, hogy az önkormányzati ülésekre rendszeresen járnak fogyatékossággal élők, így annak szakértő általi akadálymentesítése sürgető feladat lenne.
Észrevételeinkről többször tájékoztattuk a Városháza illetékeseit, 2022 év végéig sajnos semmi változás nem történt.

Megközelítés:
autóval a Városháza melletti utcában (Perczel M.) 3db akadálymentes parkoló található.

Busszal az Árkád bevásárlóközponttól akadálymentesen megközelíthető az Irgalmasok utcán keresztül, kis emelkedővel.

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
Széchenyi tér 1
Városrész
Belváros
Website
Akadálymentes WC
nem

0 Vélemények

Vélemény hozzáadása

Értékelésed:

Megszakítás