A városháza homlokzata, a fölső részre közelítve. Gyönyörű régi épület, itt középpontban a három hatalmas ablakot látjuk, háttérben kidugja a csúcsát a városháza tornya.

Városháza

Matricás projektünk keretében ezt az igen fontos, és gyönyörű épületet is bejártuk, és őszintén elszomorodtunk. Bár a Városháza munkatársai maximálisan segítőkészek, sajnos az akadálymentesség igencsak hiányos.

A kapun belépve először örültünk, hogy automata ajtó fogad, de rögtön egy kétszárnyú fa ajtó állja utunkat, ami nem önműködő, így nem is akadálymentes.

Rámpát építettek a feljárathoz, ám rettentően meredek, csak komoly segítséggel használható.

A 3 szintre lifttel fel lehet jutni, ám a lift igen régi, nehéz fémajtó és még pluszban kézzel nyitogatható-zárható faajtó nehezíti a ki-bejutást. Ráadásul egy másik ajtón kell kiszállni a liftből, ami kerekesszékkel tolatási, helyezkedési gyakorlat.

Akadálymentes WC nincs.

Látássérülteknek vezetősáv sehol nincs az épületben.

A liftben Braille írás található, ám nincs hangos beszélő.
Máshol Braille feliratok nincsenek.
Hallássérülteknek indukciós hurok nincs.

A recepción a személyzet nagyon segítőkész, fogyatékossággal élőkkel kapcsolatos felkészítést, érzékenyítést azonban nem kaptak.

A Városháza tornya nemrég látogatható lett, melyből nemcsak pazar kilátás élvezhető, de két múzeumot is ingyenesen megcsodálhatunk. A toronyba szintén nem lehet akadálymentesen feljutni.

Érdeklődésünkre megtudtuk, hogy az önkormányzati ülésekre rendszeresen járnak fogyatékossággal élők, így annak szakértő általi akadálymentesítése sürgető feladat lenne.
Észrevételeinkről többször tájékoztattuk a Városháza illetékeseit, 2022 év végéig sajnos semmi változás nem történt.

Weboldal:
Az akadálymentes menü ugyan teljesen vak felhasználók számára nem kínál érdemben opciókat, a honlap mégis használható, a menüpontok elérhetőek, az információk elolvashatóak. Kissé sok a közbeszúrt tartalom, amelyek főként ajánlat formájában kerülnek a fókuszba, ezek esetenként nagyon zavaróak.
Pécs város hivatalos weboldalán a "Pécsi vagyok", "Turista vagyok", "Diák vagyok" fülekre kattintva is megtalálható a People First Egyesület Akadálymentes Pécs adatbázisa: https://pecs.hu/

Megközelítés:
autóval a Városháza melletti utcában (Perczel M.) 3db akadálymentes parkoló található.

Busszal az Árkád bevásárlóközponttól akadálymentesen megközelíthető az Irgalmasok utcán keresztül, kis emelkedővel.

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
7621 Pécs, Széchenyi tér 1.
Városrész
Belváros
Website
Akadálymentes WC
nem

Városháza 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás