A “Rejtett város” Poznanba ment!

A International Visegrad Fund által támogatott “Járj a mi cipőnkben” projektünk keretében a People First Egyesület által kidolgozott és évek óta tartott Rejtett város Tor-Tour-ánkat mint legjobb gyakorlatot adjuk át cseh és lengyel partnereinknek. Képzési anyagot írtunk és online tréninget tartottunk, majd partnereink kidolgozták saját módszertanukat, és most már az eredményeket láthatjuk.

2024 július 15-17 között a Fundacja Sowelo partnerünk Poznanban mutatta meg milyen remek lengyel Rejtett város túrát dolgoztak ők ki. Nagyon tetszett a szervezés, gyönyörű a város, élvezetes volt a vezetés egy látássérült túravezető által.
Sajnos maga a város időnként komoly nehézségeket támasztott számunkra kerekesszékkel, de ez is egy újabb kihívás és egyben lehetőség a helyi civil szervezeteknek hogy összefogjanak az akadálymentesítésért.

A poznani Rejtett város túrát követően egy szakmai meetingen kiértékeltük a sétát, javaslatokat tettünk annak fejlesztésére. Megterveztük a következő study tourt Csehországban a European Youth Centre Břeclav partnerünknél. Ezúttal ismét egy teljesen más város, másféle adottságait figyelembe vevő Rejtett város túrát fogunk élvezni 2024 augusztus 19-21 között Vrchlabiban. Alig várjuk, hogy a cseh változattal is megismerkedhessünk!

A study tour harmadik napján a poznani akadálymentes turizmus részeként a Brama Poznania múzeumba látogattuk. Az interaktív múzeumot mindenkinek ajánljuk aki arra jár. Nemcsak nagyon élvezetes, de teljesen akadálymentes, mindenkire gondoltak.

Izgalmas és nagyszerű ez a projekt, öröm átadni valamit ami egyre jobban működik nálunk Pécsen. A Rejtett város Tor-Tour-a speciális, kiváló formája a társadalmi érzékenyítésnek. Elvünk ugyanis hogy ne csak beszéljünk az akadálymentesítés fontosságáról, hanem mutassuk meg.

Olvass többet a “Járj a mi cipőnkben” projektünkről itt: https://peoplefirst.hu/…/jarj-a-mi-ciponkben…/

Ha szeretnél részt venni a projekt lezárását jelentő online kiskonferencián 2024 szeptember 20-án, és beszélsz angolul, már most jelezheted nekünk, örömmel várunk (info@peoplefirst.hu).

A People First Egyesület Rejtett város Tor-Tour-ájáról itt olvashatsz, sőt meg is rendelheted. Csapatépítésnek, iskolai foglalkozásnak, ismerősöknek speciális Pécs-városnézésként a legjobb ötlet: https://peoplefirst.hu/blog-post/rejtett-varos-tor-tour-a/ 

Lapozgassátok végig a képeket a Facebook oldalunkon, nagyon érdemes!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük