Újabb lépések Pécs akadálymentessége felé

Több megkeresést is kaptunk, hogy segítsünk Pécs fontos helyszíneit mindenki számára elérhetővé tenni. Nagy élmény volt ismét tenni akaró emberekkel találkozni, hasznos megbeszéléseket folytatni, és biztosan tudni, hogy megint haladunk az akadálymentesebb környezet felé. Ami ne felejtsük el, MINDENKINEK JÓ!

2024. június 6-án délelőtt a Pécs-Pogány Repülőtéren várt minket Dragovácz Márk ügyvezető igazgató úr, aki már többedszer jelezte, hogy szeretné még akadálymentesebbé, befogadóbbá tenni mindenki számára a repteret. Az Akadálymentes Pécs Adatbázisunkban is olvashatjátok a reptérről a leírást (kattintsatok ide: https://peoplefirst.hu/…/akadaly…/pecs-pogany-repuloter/).
Ezúttal Kakusziné Tamasy Ildikó egyesületünk tagja, rehabilitációs szakmérnöke egyenesen Szegedről érkezett, hogy segítségét nyújtsa ebben. Örömünkre csatlakozott hozzá a Vakok és Gyengénlátk Csongrád-Csanád Megyei Egyesülete elnöke Ballai Anna Mária.
Az akadálymentes változásokat kövessétek az adatbázisban!

A várhatóan mindkét fél részéről gyümölcsöző felmérést egy hasonlóan izgalmas találkozó követte. A pécsi Apollo Moziról tudják sokan, hogy nemcsak moziként üzemel, hanem nagyon érdekes közösségi események is zajlanak a kedves és kellemes térben. Ám a műemlék épület emeletén található művészmozi nem akadálymentes. Varga Gabi, a mozi vezetője ezt szeretné most megváltoztatni, és mindenki számára elérhetővé tenni ezt a jó kis helyet. Nagyon dolgoztunk rajta, de Ildikónak itt bizony nehéz dolga van.

Késő délután a Pécs Városi Civil Keret 2024 pályázatunk projektindító megbeszélését tartottuk meg. E projektnek eredményeként újabb 5 helyszínt találtok az év végégig az Akadálymentes Pécs Adatbázisunkban, köszönhetően a feltáró teamnek: Evelinnek, Hildának, Krisztának, Gergőnek, Robinak, az adatbázis fenntartásáért felelős Zolinak és a pályázó/koordináló/adatfeltöltő Veronikának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük