A TV torony teraszán áll kerekesszékes tagunk és gyönyörködik az elétáruló város panorámájában. A terasz nyitott, a fenti részbe lehet kerekesszékkel kijutni, a lenti részhez lépcső vezet.

TV Torony

Pécs egyik szó szerint kiemelkedő látványossága, hiszen ez Magyarország legmagasabb épülete: 197 méter, ami az 535 méter magas Misina tetején áll. Pécsiként nagyon jó úgy hazaérkezni valahonnan, hogy a TV torony már messziről utat mutat, pláne amióta ki van világítva. Minden nap lehet izgulni ma milyen színű lesz.

A TV torony a környéke 2023. decembere óta ismét igazi turistalátványosság lett! A korábban igen lepusztult, elszomorító látványt a Misina Tetőpont Családi és Mozgástér váltotta fel, vagyis egy remek kirándulós-turisztikai-családi központ.
A TV-torony környéke is kiválóan akadálymentes lett, és 2024. februártól a nagyközönség számára izgalmas szórakozási és sportolási lehetőségeket biztosít.
Akadálymentes WC a Misina Tetőpont épületében a földszinten található, a büfé mellett egy folyosón.
A részletes leírást a Misina Tetőpontról olvasd el itt az adatbázisunkban, ezen a néven.

A TV toronyban jelenleg étterem és kávézó működik, és páratlan körpanoráma a városra. A TV toronyba lift vezet föl, de sajnos semmi más nem akadálymentes.

A jegyváltás nem lehetséges önállóan, a jegyirodánál lépcsők vannak.
A TV toronyba bejutni két ajtón lehet, a liftből kifelé a kilátóhoz van rámpa, de nehezen használható.
A kilátó széléhez nem lehet kerekesszékkel eljutni.
A nehézségek ellenére elektromos kerekesszékes tagunk megküzdött vele és megérte, a panoráma lenyűgöző!
A TV-torony ismételt feltárását 2024. tavaszán tervezzük. 

Weboldal: Az étlap/itallap jól olvasható, a bérlet menüpont is áttekinthető, használható az oldal képernyőolvasóval.

Megközelítés:
busszal a 35-os járat érkezik a Misina-tetőre. A busz a Főpályaudvarról indul, de több megállója van a belvárosban is. A járat akadálymentes, a hangosbemondás sajnos időnként túl halk.
A buszmegálló az első lenti parkolóban található. A megállóból az akadálymentes lejárat jelenleg a járdán jóval távolabbi rámpán található. Ez azonban a jövőben állandó és jobb megoldást kíván, a buszmegállóból való közvetlen rámpával. A jelenlegi rámpa elé bizonyosan oda fognak parkolni az autósok, hiszen semmi nem jelzi annak funkcióját. Így azonnali megoldásként egy akadálymentes lejáratot jelző tábla és felfestés szükséges. A Városfejlesztési Zrt. partner abban, hogy közösen találjanak erre megoldást a közeljövőben a Biokommal. Előre is köszönjük.
Tipp: érdemes megkérni a buszsofőrt, hogy a mozgássérült utasokat tegye ki a Misina Tetőpont épületénél fönt, ne vigye le a buszmegállóba, ahonnan nehezebb az említett meredek rámpán feljönni az épülethez.

autóval a belvárosból 15-20 perc alatt érhető el a TV-torony és a Misina-tető, a Hunyadi úton a Pálos templom felé, a Da Vinci magánklinika mellett elhaladva az Állatkert felé, majd az Ángyán János úton. Akadálymentes parkoló rögtön az épületet az útról megpillantva, jobbra az épület mellett található 2db. Innen kényelmesen megközelíthető az épület és környéke, a TV torony is. További három akadálymentes parkoló a buszmegálló szintjén a lenti parkolóban található. Az innen az épülethez vezető rámpa elég meredek, itt manuális kerekesszékkel segítség szükséges. 

Helyszín

Helység
Pécs
Cím
Misina tető
Városrész
Belváros
Akadálymentes WC
nem

TV Torony 1 hozzászólás

Írj véleményt
1
1 hozzászólás
  • vorosbegy79

    A parkolótól a kilátóteraszig akadálymentesen feljutottam, de az ajtóban lépcső van, ami nekem akadályt jelent, így visszafordultam.

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás