Indulnak a klubok a BeFogadóban

Nyár óta több eseményt szerveztünk már a júliusban indult BeFogadó közösségi terünkben. Volt már író-olvasó találkozó, hangfürdő, kreatív foglalkozás…és egyre többet indítunk útjára ősztől.

Elindítjuk rendszeres klubjainkat is, melyek célja még inkább az, hogy közösséget építsünk, találkozásokat generáljunk, ahol a résztvevők érzékenyek lesznek a társadalmi befogadás, az elfogadás iránt.

Első klubunkat olyan szülőknek szánjuk, akik fogyatékossággal, bármilyen nehézséggel küzdő gyerekeket nevelnek. Akár kicsiket, akár már felnőtteket. Úgy vettük észre ugyanis, hogy az édesanyák, édesapák nem kapnak igazán segítséget feldolgozni a történteket, ezért sokszor nekik ez nehezebben megy, mint magának a gyereknek. Sőt, sok esetben fel sem ismerik, hogy jó lenne segítséget kapni, és ezért nem is kérnek.
Nekik szeretnénk a Szülő klubban önsegítő jelleggel találkozásokat biztosítani, ahol elmesélhetik ki milyen megoldást talált, jó tapasztalatokat, kapcsolatokat, ötleteket oszthatnak meg, kibeszélhetik magukat. Időnként szakértőt is hívunk, aki ad egy új lendületet, medret a beszélgetéseknek.

Filmklubunkban pedig nem szokványos filmeket mutatunk, melyek szintén a társadalmi befogadás felé terelik a gondolatokat. Sokszor ehhez nem is kell, hogy a téma konkrétan a fogyatékosság legyen. Garantáltan olyan filmeket fogsz látni, amiket nem ismertél. A filmklubok vezetőivel pedig utána egy kis popcorn mellett kibeszéljük a látottakat-hallottakat.

Kövessétek az eseményeket a Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/PeopleFirstHun

A BeFogadóról itt olvashatsz többet: https://peoplefirst.hu/befogado/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük