Új akadálymentes funkció a Google Maps-en, de….!

A Google Maps világszerte több mint 40 millió helyszín akadálymentességéről tárol információkat, beleértve a tömegközlekedést, nevezetességeket és az éttermeket.

E hatalmas mennyiségű információra épülő új funkció segíthet a mozgáskorlátozottaknak utazásaik megtervezésében azáltal, hogy ellenőrzi, hogy az általuk meglátogatott helyszínnek van-e akadálymentes bejárata. Ez többek között hasznos lehet babakocsit toló szülőknek vagy bőröndöt cipelő utazóknak is.
De hangsúlyozzuk, EZ CSAK A BEJÁRATRA VONATKOZIK!

A Google 2023 májustól alapértelmezés szerint mindenki számára láthatóvá tette ez az új funkciót abban a formában, hogy a felhasználók kerekesszék ikont láthatnak azoknál a helyeknél, ahol megközelíthető bejárat van.
Ugyanez az ikon szerepel áthúzással ott, ahol nem található akadálymentes bejárat, illetve nincs jelölés, mert nem érkezett információ.

Az információkban a Google a helyi idegenvezetők önkénteseitől, a vállalkozásoktól és a mindennapi felhasználóktól származó közösségi hozzájárulásokra támaszkodik a funkció működtetéséhez. Jelenleg a bejáratok akadálymentességén kívül egyéb információ csak az egyes véleményekből szűrhető ki.

Hogyan juthatsz több hasznos akadálymentességi információhoz egyes helyszínekről?
A People First Egyesület az országban egyedüliként hozott létre egy adatbázist, amely a Google Maps új funkciójánál is hasznosabb eszköz lehet a Pécsre és környékére látogatók, illetve a helyiek számára.
Az Akadálymentes Pécs adatbázisunkban az egyesületünk szakértő tagjai által feltárt, valóban akadálymentes pécsi helyszíneket találod, alapos leírásokkal, fotókkal. Fogyatékossággal élő és ép tagjaink helyszíni szemléje kiterjed éttermekre, kávézókra, hotelekre, turisztikai látnivalókra, boltokra, kulturális és sport objektumokra, templomokra, közintézményekre, nyilvános WC-kre, turistautakra.
Mi nemcsak a bejáratot mutatjuk meg, hanem a belső terek használatát, a megközelítést, a weboldal használhatóságát és még sok mindent. Fedezd fel az adatbázisunkat itt: https://peoplefirst.hu/helyszinek/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük