Utolsó Rejtett város study tour Csehországban

A Rejtett város Tor-Tour-ánkat legjobb gyakorlatként bemutató, az International Visegrad Fund által támogatott projektünk fontos szakaszához érkezett. A People First Közhasznú Egyesület által kitalált, és évek óta fejlesztett Rejtett város Tor-Tour-a szakmai anyagából online tréninget tartottunk lengyel és cseh partnereinknek. Majd ők kidolgozták saját változataikat, melyeket study tour/szakmai találkozók keretében látogattunk meg, hogy tanuljunk egymástól. Az első szakmai bemutató Pécsen zajlott, majd Lengyelországban Poznanban néztük meg a lengyel változatot, és most augusztus 19-21-én a csehországi Vrchlabiban láttuk a cseh Rejtett város variációt.

Fantasztikus figyelni, ahogy három teljesen különböző adottságú városban, három teljesen más szemléletű Rejtett város érzékenyítő belvárosi séta valósul meg. A magyar változatot már ismerhetitek, reméljük sokan részt is vettetek már egyiken. Ha még nem, keressetek bennünket, vállalati, céges csapatépítésnek, iskolai foglalkozásnak, vagy rendhagyó pécsi sétának az ismerősökkel a legjobb ajánlat! Itt kereshettek minket ez ügyben: info@peoplefirst.hu

Poznan sokkal nagyobb város, mint Pécs, itt nehéz lenne egy kört leírni a belvárosban egy Rejtett város Tor-Tour-ával, meg kell választani az útvonalat. Viszont éppen ezért itt többféle útvonal változatot is érdemes kínálni. A gyönyörű, turisztikailag igen népszerű városban vannak akadálymentességi kihívások, így itt érdemes a közeljövőben a városvezetést bevonni és együtt dolgozni ezeken.

Vrchlabi hegyi kisváros, különleges geológiai környezetben, amit itt mindenképpen érdemes beépíteni egy Rejtett város projektbe. Akár külön variációként akadálymentes túrákat is lehet szervezni, a helyi nemzeti park igazgatóság úgy tűnik vevő rá. A kisváros megint más adottságokkal, újfajta élményeket kínál, és itt is bőven van még mire felhívni a döntéshozók, a nyilvánosság figyelmét.

A “Járj a mi cipőnkben” nevű közös V4 projektünk következő fontos állomása egy a közeljövőben tartandó zárókonferencia lesz, melyen beszélünk az akadálymentes turizmus fontosságáról, ismertetjük a projekt eredményeit, és kiszélesítjük a partnerséget, melyhez a projektben létrehozott interaktív Platformunkon keresztül várjuk szeretettel a csatlakozni kívánókat. Ha szeretnél részt venni a projekt lezárását jelentő online kiskonferencián, és beszélsz angolul, már most jelezheted nekünk, örömmel várunk: info@peoplefirst.hu.

Kövess minket tovább és csatlakozz hozzánk az akadálymentes turizmus fejlesztésében!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük