Archívumok

Folytatódik a tréning

Immár ismerősként jöttünk össze november 21-én az International Visegrad Fund által támogatott “Járj a mi cipőnkben” nemzetközi projekt online tréningjén.
Ezúttal a közösen tartandó érzékenyítő túrák struktúrájáról volt szó.
A Sowelo lengyel és EYCB cseh partnerek minden tréningalkalom után megkapják a People First Egyesület által kidolgozott tréninganyag a témához kapcsolódó részét. Így a 3 online tréning alkalom után összeáll a teljes tananyag.
Legközelebb december 5-én találkozunk az online térben. Jó lesz! 🙂

Első közös tréningünk

Nagyon jó hangulatban telt a projekt első tréning találkozója.
Kilencen gyűltünk össze a számítógép monitorok előtt az online tréning első alkalmával. A tréninget a magyarországi koordinátor, a People First szakemberei tartották. Szép számmal és aktívan részt vettek a lengyel Sowelo tagjai, és a cseh EYCB is képviseltette magát.

A témák között ezúttal az akadálymentes turizmus, annak kapcsolata a “Járj a mi cipőnkben” projekttel, a projekt céljai és hatásai, és a jó gyakorlatok szerepe a civil szférában szerepelt. Az előadások után hasznos és kellemes beszélgetés alakult ki a témákról.

A résztvevők a tréning után megkapták a People First által kidolgozott tréninganyagot, mely segítségével még inkább elmélyedhetnek a témákban és továbbgondolhatják azokat.

Legközelebb november 21-én találkozunk, ahol már konkrétan a Rejtett város Tor-Tour-a lesz a téma.

Elkészült a projektlogo

Együttműködésünket egy közösen használható projektlogoval is szerettük volna megerősíteni. Köszönhetően lengyel partnerünk, a SOWELO Foundation ügyes szakembereinek, egy kifejező logo jött létre.

Úgy hisszük ebben minden benne van amit a közös projektről szeretnénk elmondani: fogyatékossággal élők dolgoznak az akadálymentesítéséért, hiszen ők saját területük legjobb szakértői. Három ország fog össze, hogy valami innovatív, izgalmas módszert tanuljon és fejlesszen tovább a társadalmi érzékenyítésre.
Járj a mi cipőnkben, próbálj ki velünk együtt egy új perspektívát egy különleges túrán! 

 

Indul a partner tréning

A People First Közhasznú Egyesület online képzést tart a projektpartnerek számára november 7. és december 5. között. A képzés célja, hogy felkészítse a partnereket saját Rejtett Város akadálymentes belvárosi sétájuk létrehozására.

A képzés résztvevői a projektben részt vevő szakemberek, és a fogyatékossággal élők akik a jövőbeli Rejtett Város túrákat szervezik és vezetik majd.

Három online tréninget tartunk magyar, lengyel és cseh partnereinkkel november 7-én, november 21-én, és december 5-én. Nyitva hagyunk egy extra lehetőséget is, ha úgy gondoljuk, hogy még lesz mit megbeszélnünk.

A képzés a People First Egyesület szakemberei által kidolgozott tanterven és képzési anyagon alapul.
A témák között szerepel az akadálymentes turizmus, célok és hatások, a túra felépítése, a marketingmunka, az előkészítés, az utómunka, a finanszírozás, és az eddigi tapasztalatok.