BLOGLÁNC a bezártságról – Párhuzamok akkor és most

Blogláncunk következő darabját a lehető legautentikusabb szerzőtől olvashatjátok: Balogh Roland jelenleg is teljes intézményi zártságban él, immár másodszor a Covid járvány alatt. Sőt, ő az, aki a bezártságon belüli bezártságot is gyakran megéli, mivel kórházi kezelés miatt rendszeresen kéthetes szobafogságra ítéltetik. Roland egy érdekes párhuzamot fedezett fel a jelenlegi, és egy igen régi helyzet között. Olvassátok, izgalmas!

A bloglánc ötletét és tartalmi leírását olvasva egy aktuális párhuzam jutott eszembe. A 2019 végén kezdődő COVID-19 vírus elterjedése, és mai napig (2020 november 17) tartó tombolása. Az azóta hozott védelmi intézkedések, szabályok és ezek végrehajtását nem kétségbe vonó emberek hozzáállása.

Meglepődve és átérezve tapasztaltam egy idén vászonra vitt film hasonló súllyal rendelkező történetvezetését. Ezen film is megtörtént eseményeken alapszik. Törvényeken, szabályokon amik elméletileg az emberekért, emberségünk megőrzése érdekében lettek hozva. Az említett film címe “A chicagói 7-ek tárgyalása”.

Jelen helyzetünkben is megannyiunktól veszik el alap emberi jogainkat. A szabad helyváltoztatást, a szólás szabadságát, a rendszer kétségbevonását.

52 év telt el azóta, de úgy tűnik a történelemből nem tanulnak az emberek.

Így ajánlom mindenkinek e filmet akik napszemüvegben élik a mindennapjaikat, és akiknek lassan vakságot okoz az alaptalan törvények sugárzó fénye.

A filmet a Netflixen megtaláljátok, vagy ezen a linken:

https://port.hu/adatlap/film/mozi/a-chicagoi-7-ek-targyalasa-the-trial-of-the-chicago-7/movie-215062

1 thought on “BLOGLÁNC a bezártságról – Párhuzamok akkor és most

  1. Anthea Aspie

    Azta, Roli, ezt megfogtad. Óriási hasonlat. “Orwell is watching!”
    Kívánom, hogy mihamarabb szabadulhassatok.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük